Antena 3 CNN Externe O femeie numită ministru în guvernul lui Emmanuel Macron, anchetată pentru viol

O femeie numită ministru în guvernul lui Emmanuel Macron, anchetată pentru viol

O femeie numită ministru în guvernul președintelui francez Emmanuel Macron este investigată pentru viol.

O femeie numită ministru în guvernul lui Emmanuel Macron, anchetată pentru viol
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   17:02

Daily Mail relatează că este vorba despre Chrysoula Zacharopoulou (foto), în vârstă de 46 de ani, care a primit portofoliul Dezvoltării, Francofoniei și Parteneriatelor Internaționale.

Două femei, ale căror nume nu pot fi momentan dezvăluite din rațiuni legale, au făcut plângeri pentru viol la adresa lui Zacharopoulou.

Situația urmează unei serii de scandaluri de natură sexuală cu care s-a confruntat administrația Macron și care i-au atras președintelui francez critici cu privire la atitudinea "prea relaxată" față de astfel de acuzații aduse miniștrilor săi.

O sursă de la Parchetul din Paris a declarat, cu privire la acuzațiile aduse ministrului Dezvoltării, că acestea se referă la perioada în care Zacharopoulou a profesat ca ginecolog.

"O anchetă a fost deschisă cu privire la două presupuse acte de viol, care ar fi fost comise în exercitarea atribuțiilor medicale ale persoanei suspecte", a menționat sursa judiciară.

Plângerile pentru viol, depuse după numirea în guvern

Prima plângere a fost depusă pe 25 mai. A doua plângere a fost depusă pe 16 iunie.

Magistrații colaborează cu o brigadă de poliție specializată, ceea ce înseamnă că ministrul Zacharopoulou a fost deja interogat pe larg.

Chrysoula Zacharopoulou, fost europarlamentar, născută în Grecia, a intrat în guvernul francez pe 20 mai, înainte de alegerile de duminica trecută, în urma cărora președintele Macron a pierdut majoritatea parlamentară.

Alături de premierul Elisabeth Borne, Zacharopoulou este considerată una dintre cele mai puternice femei-politician din guvernul lui Macron.

Publicația britanică notează că membrii cabinetului francez nu au comentat situația ministrului Dezvoltării.

Alte cazuri în care miniștrii președintelui Macron au fost acuzați de infracțiuni sexuale

Daily Mail amintește, în context, și cazul lui Damien Abad (foto interior), ministrul francez pentru Solidaritate și Persoane cu Handicap, care a fost acuzat de viol de două femei.

Potrivit acuzațiilor, Abad, în vârstă de 42 de ani, le-ar fi determinat pe acestea să întrețină relații sexuale neconsimțite cu el la sfârșitul lui anului 2010 și începutul anului 2011.

Abad a negat vehement acuzațiile, menționând că suferă de o afecțiune care-i afectează membrele și care nu i-ar permite, din punct de vedere fizic, să comită un viol.

La rândul său, Emmanuel Macron a decis să-l păstreze în funcție pe Abad, spunând că nu există niciun motiv să-l concedieze din cauza unor acuzații nedovedite.

Macron a acționat similar în iulie 2020, când a refuzat să-și demită ministrul de Interne, Gérald Darmanin, acuzat, de asemenea, de viol.

Ulterior, dosarul deschis pe numele acestuia a fost clasat.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close