Antena 3 CNN Externe O femeie din Noua Zeelandă, ținută „ostatică” în propria casă de un oposum

O femeie din Noua Zeelandă, ținută „ostatică” în propria casă de un oposum

Un oposum a reușit să o țină „ostatică” în propria casă pe o femeie din Zoua Zeelandă. Acesta a sunat la poliție, iar oamenii legii au fost și ei suprinși de animal.

O femeie din Noua Zeelandă, ținută „ostatică” în propria casă de un oposum
Sursa foto: Getty Images/ Paul Kane
de Cerasela Stafie    |    15 Noi 2021   •   23:04

Oamenii legii au transmis că, duminică seara, au primit un apel de la o femeie care le-a spus că este terorizată și „ținută ostatică” în casă de un oposum.

„Când ieșea din casă și încerca să ajungă la mașină, opossumul o ataca, iar ea trebuia să se retragă în locuință”, a spus sergentul Snr Craig Dinnissen, potrivit The Guardian.

Când oamenii legii au sosit la locuința femeii și s-au apropiat de ușa din față, un tânăr opossum a ieșit din întuneric și s-a cățărat pe piciorul unui ofițer.

Autoritățile au declarat că animalul ar putea să fie unul de companie sau un tânăr care nu are prea multă experiență, fiind separat recent de mama sa.

După ce au reușit să prindă ”suspectul”, polițiștii l-au transferat într-o rezervație naturală din apropiere, ”pentru a preveni hărțuirea cetățenilor”. În timpul operațiuni, nici oposumul, nici ofițerii nu au avut de suferit.

Dr. Rachael Stratton, veterinar și expert în comportamentul animalelor, a explicat că oposumul acționa mai degrabă din frică decât din agresivitate.

„Lucrul tipic pentru majoritatea animalelor sălbatice ar fi să fugă. Cu excepția cazului în care, deoarece este un minor, poate încă învață cum să facă față amenințărilor,” a spus ea. În plus, pentru că se afla într-un mediu urban, este posibil să fi avut mai puține opțiuni de locuri pentru alergare sau pentru a se ascunde.

În Noua Zeelandă, oposumii au fost aduși din Australia în anul 1837, vrând să se pună bazele unui comerț cu blănuri, care nu s-a mai concretizat. Animalele s-au înmulțit necontrolat, neavând alți prădători naturali în afara pisicilor și beneficiind de o floră și o faună fără apărare.

În 2009, un studiu realizat de autorițile din Noua Zeelanda estima că numărul lor este de peste 47 de milioane de exemplare. Marsupialele au un efect devastator asupra vieții păsărilor, concurând pentru resursele de hrană și habitat și urcându-se în cuiburi pentru a le mânca ouăle și puii. De asemenea, disturg copacii din speciile locale rātā, totara, tītoki, kōwhai și kohekohe.

×
Subiecte în articol: oposum Noua Zeelanda femeie ostatic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close