Antena 3 CNN Externe Finlanda. Romii de naţionalitate română şi-au instalat corturile în centrul oraşului Helsinki

Finlanda. Romii de naţionalitate română şi-au instalat corturile în centrul oraşului Helsinki

Finlanda. Romii de naţionalitate română şi-au instalat corturile în centrul oraşului Helsinki
Sursa foto: Foto: Videonews
01 Sep 2011   •   09:44

Romii de naţionalitate română sperie Finlanda. După ce au fost alungaţi dintr-o tabără ilegală de la periferia capitalei, zeci de romi şi-au instalat corturile în Piaţa Senatului din Helsinki. Mai mulţi poliţişti au încercat să demonteze tabăra, dar romii spun că nu au unde locui.

Mascaţii finladezi au venit în număr mare în Piaţa Senatului din centrul Helsinki pentru a evita orice fel de incidente dintre romii de naţionalitate română şi locuitorii capitalei, sătui de creşterea numărului nomazilor în oraşul lor.

Alungaţi de mai multe ori din localitate pentru cerşetorie, romii continuă să se întoarcă în oraş, pe care mulţi îl consideră noul Pâmânt al Făgăduinţei. Oamenii nu au vrut să părăsească oraşul în ciuda insistenţelor poliţiştilor. Cu haine, frigidere şi tot ce mai aveau au încearcat să ocupe centrul Helsinki până când autorităţile le vor oferi un alt loc pentru instalarea taberei.

Veniţi şi din ţări ca Spania sau Franţa unde s-au luat măsuri aspre împotriva emigraţiei, romii se instalaseră în afara capitalei, unde trăiau de mai multe luni într-o tabără ilegală.

Temporar, nomazii vor fi primiţi la un centru social unde vor primi mâncare şi adăpost, până se va găsi o soluţie definitivă.

 



×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close