Antena 3 CNN Externe Fiul lui Maradona cere instanței "arestarea imediată" a patru persoane, în cazul morții legendei argentiniene

Fiul lui Maradona cere instanței "arestarea imediată" a patru persoane, în cazul morții legendei argentiniene

Fiul lui Diego Maradona cere instanţei ”arestarea imediată” a patru persoane, socotite vinovate de moartea tatălui său, anunță Mediafax.

Fiul lui Maradona cere instanței "arestarea imediată" a patru persoane, în cazul morții legendei argentiniene
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    29 Iun 2021   •   20:59

Sunt ore cruciale în ancheta privind moartea lui Diego Armando Maradona, în timp ce cercul se strânge în jurul celor şapte acuzaţi de crimă cu intenţie, scrie presa argentiniană.

La câteva ore după interogarea lui Leopoldo Luque, neurochirurgul din fruntea echipei medicale, avocatul lui Dieguito, fiul fostului El Pibe de Oro, a înaintat către magistratura din San Isidro o cerere de „arestare imediată” pe numele specialistului şi a altor trei suspecţi: psihiatrul Agustina Cosachov, psihologul Carlos Diaz şi coordonatorul medical Nancy Forlini.

Luque se află deja în faţa anchetatorilor, pentru a finaliza seria de interogatorii începută acum două săptămâni. Mărturiile furnizate până acum de inculpaţi au confirmat suspiciunile formulate de anchetatori, care găsiseră deja sprijin în rezultatul şocant al raportului medical realizat de o comisie independentă.

Poziţia lui Luque şi a celorlalţi şase inculpaţi devine din ce în ce mai delicată. Spectrul de pedepse cuprinse între 8 şi 25 de ani de închisoare se conturează tot mai mult, după interogatoriile efectuate în ultimele două săptămâni, din care au ieşit doar confirmări despre neglijenţă şi aproximarea tratamentelor primite de Maradona.

După numeroasele dovezi adunate în prima fază a investigaţiilor (documente, dosare medicale, mesaje sms, înregistrări telefonice şi conversaţii), anchetatorii trebuie să închidă cercul cu interogatoriile care s-a putea încheia săptămâna aceasta.

Dar pentru avocatul Mario Baudry, totul este deja suficient de clar pentru a cere măsuri imediate: „Maradona şi-a pierdut viaţa din cauza stării de neglijenţă în care a fost forţat de acuzat, care a insistat cu bună-ştiinţă să administreze tratamente dăunătoare pacientului. Inculpaţii menţionaţi anterior - afirmă motivaţia ataşată cererii de arestare depusă la sistemul judiciar - au împiedicat intervenţia membrilor familiei sau a altor specialişti care ar fi putut preveni moartea".

Avocaţii lui Luque susţin că specialistul va repeta ceea ce a exprimat deja în decembrie, urmând să respingă orice responsabilitate faţă de decesul lui Maradona, şi va solicita un nou raport medical (cerere deja respinsă în primă instanţă).

×
Subiecte în articol: Maradona
Parteneri
Victor Piţurcă rupe tăcerea în scandalul momentului | VIDEO
x close