Antena 3 CNN Externe FMI: Sunt întârzieri în programul de reformă al Greciei

FMI: Sunt întârzieri în programul de reformă al Greciei

FMI: Sunt întârzieri în programul de reformă al Greciei
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    12 Iul 2012   •   20:11

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a atenţionat, joi, că a constatat întârzieri ale programului de ajustare bugetară al Greciei, impus de troica UE-BCE-FMI în schimbul susţinerii financiare.

"Există întârzieri în aplicarea programului, în mai multe domenii. Anumite obiective au fost atinse, altele au fost ratate, iar în unele cazuri nu dispunem de date pentru a evalua situaţia", a declarat purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, potrivit AFP.

Guvernul elen a spus, săptămâna trecută, că va fi necesară o prelungire a termenului până la care trebuie să echilibreze bugetul, în conformitate cu prevederile celui de-al doilea program de sprijin financiar internaţional, în valoare de 130 de miliarde de euro.

Rice a exclus renegocierea termenilor acordului, dar a explicat că Fondul este deschis discutării tuturor ideilor care ar permite îndeplinirea mai bună a obiectivelor.

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat la începutul acestei luni că nu este dispusă la renegocierea planului de ajutor acordat Greciei.

Purtătorul de cuvânt al FMI a arătat că echipa de experţi tehnici ai troicii şi-a încheiat misiunea în Grecia, unde va reveni pe 24 iulie, când discuţiile se vor concentra pe readucerea programului de măsuri de austeritate pe direcţia corectă.




×
Subiecte în articol: FMI intarzieri Grecia Christine Lagarde
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close