Antena 3 CNN Externe Creatorul de sisteme antivirus John McAfee, găsit mort într-o închisoare din Spania

Creatorul de sisteme antivirus John McAfee, găsit mort într-o închisoare din Spania

John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost internat în modulul 1 al închisorii Brians 1. Profesioniștii din supravegherea penitenciarului l-au găsit mort în celulă, iar serviciile medicale ale penitenciarului au intervenit pentru a efectua manevre de resuscitare, potrivit explicației Departamentului de Justiție, dar nu au reușit să-i salveze viața.

Creatorul de sisteme antivirus John McAfee, găsit mort într-o închisoare din Spania
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    23 Iun 2021   •   23:29

John McAfee, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în celula sa, în Penitenciarul Brians 2, situat în localitatea spaniolă Sant Esteve Sesrovires. John McAfee a fost găsit mort de gardieni şi nu a putut fi resuscitat.

"O comisie judiciară se va deplasa la penitenciar pentru a afla circumstanţele decesului. Toate datele preliminare indică o sinucidere", a comunicat Administraţia Penitenciarelor din Spania.

John McAfee a fost arestat în octombrie 2020, pe Aeroportul din Barcelona, în baza unui mandat emis de Statele Unite.

Înalta Curte de Justiţie din Spania a decis miercuri dimineaţă extrădarea lui John McAfee în Statele Unite, unde urma să fie judecat pentru evaziune fiscală. John McAfee afirma că acuzaţiile sunt motivate politic, întrucât voia să candideze în scrutinul prezidenţial din SUA reprezentând Partidul Libertarian.

McAfee nu și-a declarat veniturile între 2014 și 2018, deși a câștigat milioane de dolari din consultanță, din promovarea criptomonedelor, din participarea la conferințe și din vânzarea drepturilor de autor pentru un documentar despre viața lui, se menționează în documentele tribunalului districtual din Western District, Tennessee.

McAfee a devenit cunoscut după 1987 când a înființat compania care-i poartă numele. Este creditat ca fiind creatorul primului software antivirus care a fost un succes comercial, într-o vreme în care web-ul era la început.

A pierdut o mare parte a averii în marea criza financiară, în 2011 a vândut către Intel compania, pentru 7,6 miliarde dolari.

×
Subiecte în articol: fondator antivirus sinucidere inchisoare
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close