Antena 3 CNN Externe Fostul comisar european Olli Rehn, ales vicepreşedinte al PE

Fostul comisar european Olli Rehn, ales vicepreşedinte al PE

Fostul comisar european Olli Rehn, ales vicepreşedinte al PE
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Iul 2014   •   23:54
Olli Rehn, fost comisar european pentru afaceri economice şi monetare din 2004 şi până marţi, 1 iulie 2014, demisionat din funcţie, a fost ales marţi, la Strasbourg, vicepreşedinte al Parlamentului European, din al treilea tur de scrutin, informează Agerpres.
 
Iniţial, preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, l-a anunţat drept câştigător pe Olli Rehn cu 384 de voturi, în turul al doilea pentru alegerea celor 14 vicepreşedinţi ai PE, însă s-a scuzat că a comis o greşeală, întrucât numărul real de voturi a fost de 304, iar fostul comisar a intrat în turul al treilea, la finalul căruia a obţinut 377 de voturi din cele 690 valabil exprimate.
 
Alături de Olli Rehn, ca vicepreşedinte al PE a fost ales şi Antonio Tajani, comisar european pentru industrie şi antreprenoriat şi vicepreşedinte al Comisiei Europene din mai 2008 până la 1 iulie 2014, când şi-a prezentat demisia. Antonio Tajani a obţinut din primul tur cele mai multe voturi pentru a deveni vicepreşedinte al Parlamentului European, adică 452.
 
În urma celor trei tururi de scrutin, din cei 15 candidaţi pentru cele 14 funcţii de vicepreşedinţi ai PE au fost aleşi următorii: Corina Creţu, Ryszard Czarnecki, Ildiko Gall-Pelcz, Sylvie Guillaume, Alexander Graf Lambsdorff, Ulrike Lunacek, Mairead McGuinness, Dimitrios Papadimoulis, Olli Rehn, David-Maria Sassoli, Antonio Tajani, Ramon Luis Valcarcel Siso, Adina-Ioana Vălean şi Rainer Wieland.
 
Din primul tur au fost aleşi şase din cei 14 vicepreşedinţi, Adina Vălean numărându-se printre ei, în turul al doilea au fost aleşi trei vicepreşedinţi, printre care şi Corina Creţu, iar în ultimul tur au fost aleşi încă cinci, printre aceştia figurând şi Olli Rehn.

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close