Antena 3 CNN Externe Fostul consultant CIA, Edward Snowden, a plecat din Rusia şi este în străinătate

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, a plecat din Rusia şi este în străinătate

Fostul consultant CIA, Edward Snowden, a plecat din Rusia şi este în străinătate
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    24 Iun 2013   •   20:55
Fostul consultant CIA Edward Snowden, a cărui extrădare Washington o solicită pentru spionaj, a părăsit deja fără îndoială Rusia şi se află în străinătate, a declarat o sursă apropiată cazului pentru agenţia de presă Interfax, citată de AFP.
 
"Edward Snowden probabil a părăsit deja Rusia. El a putut decola la bordul unui alt zbor. Este puţin probabil ca jurnaliştii să fi fost martori la decolarea sa", a declarat această sursă, în timp ce tânărul american nu se afla, aparent, la bordul zborului Moscova-Havana unde era înregistrat, informează Mediafax.

Snowden, fostul consultant IT care a dezvăluit informaţii despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, a părăsit Hong Kongul duminică dimineaţă, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova. Snowden fugise în Hong Kong în mai, după ce a dezvăluit existenţa a două programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, începând din 2006, iar celălalt, Prism, vizând reţele de socializare. 

Snowden a fost inculpat vineri, în Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justiţia americană a cerut autorităţilor din Hong Kong să îl aresteze.
 
Potrivit site-ului WikiLeaks, Snowden solicită azil politic în Ecuador.

 

×
Subiecte în articol: Edward Snowden Rusia
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close