Antena 3 CNN Externe Ucrainenii au ucis încă un general important din armata lui Vladimir Putin

Ucrainenii au ucis încă un general important din armata lui Vladimir Putin

Trupele ucrainene au ucis un al patrulea general rus.

Ucrainenii au ucis încă un general important din armata lui Vladimir Putin
de Laura Dinu    |    16 Mar 2022   •   07:36

Generalul care a căzut în trupele de la Mariupol era comandantul unei divizii iar anul trecut a fost comandant-adjunct al trupelor ruse din Siria. 

Pe rețelele sociale a apărut informația privind moartea unui ofițer superior, comandantul unui batalion de recunoaștere al infanteriei navale ucrainene. 

Interviu exclusiv cu Markiyan Lubkivsky, consilier al ministrului Apărării din Ucraina: "Rusia foloseşte bombe cu fosfor"

Markiyan Lubkivsky a vorbit la Antena 3 despre armele folosite de ruşi, de la bombe termobarice până la rachete cu fosfor. Toate încalcă orice tratat internaţional.

Am văzut foarte multe imagini cu explozii în Kiev, ce informaţii aveţi de la Serviciile de Informaţii din Ucraina în ceea ce priveşte armele folosite de armata rusă? Ce fel de arme folosesc? Am auzit că ar folosi arme termobarice, arme cu fosfor.

Da, folosesc bombe cu fosfor, rachete cu fosfor, folosesc muniţie care nu e permisă conform legislaţiei internţionale. Aşadar, repet, nimeni nu e în siguranţă din cauza intenţiilor armatei ruse de a folosi arme chimice sau chiar nucleare.

Din acest motiv facem un apel către comunitatea internaţională să oprească armata rusă din cauza ameninţărilor nucleare care ar trebui analizate pentru că riscurile, încă, există!

Domnule Lubkivskyi, au avut loc mai multe runde de negocieri, dar cu rezultate puţine. La ce ar trebui să ne aşteptăm de la aceste întâlniri?

Lucrul de care încercăm să fim siguri că îl obţinem este armistiţiul şi coridoare umanitare sigure pentru refugiaţi.

Odată ce obţinem asta, putem merge mai departe şi la probleme politice.

×
Subiecte în articol: Război Ucraina Rusia
Parteneri
Trucul cu care românii păcălesc automatele de reciclare
x close