Germania a spus adevărul: câte cazuri de infectați cu COVID-19 au în acest moment și câte persoane au murit de coronavirus

de Anca Andrei    |    25 Iul 2020   •   18:20
Germania a spus adevărul: câte cazuri de infectați cu COVID-19 au în acest moment și câte persoane au murit de coronavirus Hepta

Al doilea val al pandemiei de coronavirus a început deja în mai multe țări, printre care și România, dacă analizăm cifrele record înregistrate în ultimele zile. Germania recunoaște că într-adevăr situația este una critică, iar institutul guvernamental pentru boli infecţioase se declară foarte îngrijorat, anunță DPA.

"Al doilea val de coronavirus este deja aici. Se întâmplă în fiecare zi. Avem zilnic noi cazuri de infectare care
ar putea deveni un număr foarte mare", a declarat Michael Kretschmer, premierul landului estic Saxonia, pentru ediţia de sâmbătă a ziarului Rheinische Post, citat de Agerpres.

Institutul guvernamental Robert Koch (RKI) își exprimase în urmă cu doar o zi îngrijorarea pentru creştere semnificativă a numărului zilnic de infectați zilnice, de la circa 500 până la peste 800 la un moment dat săptămâna trecută.

Câte noi infecții au fost raportate în 24 de ore

"Această evoluţie este foarte îngrijorătoare şi va continua să fie monitorizată foarte îndeaproape de RKI ", a spus o purtătoare de cuvânt pentru DPA vineri seara. "Trebuie evitată o nouă agravare a situaţiei".

Autorităţile medicale din Germania au raportat 781 de noi infecţii în 24 de ore până vineri la miezul nopţii (22:00 GMT), conform institutului. Cu doar o zi înainte numărul era și mai mare, 815. Au fost înregistrate şi şapte decese.

De la începutul epidemiei, cel puţin 204.964 de persoane din Germania au fost infectate cu coronavirusu, conform unui raport RKI prezentat sâmbătă dimineaţă, în timp ce 9.118 persoane infectate cu virusul au murit până în momentul de față. Peste 189.800 de persoane au fost declarate vindecate.

Parteneri
x close