Antena 3 CNN Externe Germania continuă să relaxeze restricțiile. Toate magazinele se deschid iar meciurile de fotbal își reiau activitatea fără spectatori

Germania continuă să relaxeze restricțiile. Toate magazinele se deschid iar meciurile de fotbal își reiau activitatea fără spectatori

Germania continuă să relaxeze măsurile luate din cauza pandemiei de coronavirus. Toate magazinele se vor fi redeschise iar meciurile de fotbal din liga Bundesliga își vor relua activitatea fără spectatori.

Germania continuă să relaxeze restricțiile. Toate magazinele se deschid iar meciurile de fotbal își reiau activitatea fără spectatori
06 Mai 2020   •   18:49

Angela Merkle a declarat că Germania a câștigat prima bătălie împotriva virusului. „Putem zice fără temere că primul val al pandemiei a trecut. Trebuie totuși să realizăm că încă suntem la început și trebuie să avem grijă”, a declarat cancelarul Germaniei. 

Germania a redeschis unele școli iar magazinele mai mici de 800 de metri pătrați aveau deja voie să operze. Începând de astăzi, toate magazinele se vor putea deschide, fără a ține cont de suprafață. Masca de față la cumpărături rămâne însă obligatorie, informează BBC.  

Echipele de fotbal din liga Bundesliga au primit acordul să își reia activitatea din data de 15 sau 21 mai, dar fără spectatori. 

Decizile de relaxare a restricțiilor vin pe fondul succesului pe care l-a avut Germania în lupta cu virusul, țară în care s-au înregistrat mai puțin de 7,000 de decese, număr mult mai mic față de Spania, Italia și Franța. 

×
Subiecte în articol: relaxarea restrictilor Germania
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close