Antena 3 CNN Externe Germania importă traumele comunismului românesc: Copii obligaţi să-şi înghită propria vomă

Germania importă traumele comunismului românesc: Copii obligaţi să-şi înghită propria vomă

Germania importă traumele comunismului românesc: Copii obligaţi să-şi înghită propria vomă
25 Noi 2009   •   12:51

Reporterii publicaţiei germane Spiegel realizau, la începutul anilor 1990, un material cu imagini şocante: copii lăsaţi să zacă în propriile fecale, ţipete şi condiţii inumane. Imaginile erau filmate în România, la Cighid. Cu aproape 20 de ani mai târziu, povestea se mută în Germania, unde două educatoare sunt acuzate de torturarea şi umilirea copiilor pe care îi îngrijeau.

Totul s-a petrecut în estul ţării în grădiniţa unde lucrau femeile cunoscute după prenumele Ramona şi Ilona. Cele două femei îi băteau pe micuţi, ţipau la ei, îi obligau să se mânjească cu propriile excremente şi să-şi înghită voma, informează Bild.de.

Potrivit oficialilor germani, educatoarele urlau la copii şi le lipeau gura cu plasturi dacă cei mici începeau să plângă. Mai mult, femeile îi hrăneau cu forţa pe cei care nu vroiau să mănânce.


Abuzurile au fost dezvăluite de o fostă angajată a grădiniţei. Aceasta a povestit că a văzut un copil cu părul ud şi a întrebat-o pe educatoare ce s-a întâmplat. ?Mi-a spus că băieţelul făcuse pe el. Drept pedeapsă l-a obligat să se mânjească singur cu fecale, iar apoi l-a spălat cu apă.?

Agajata grădiniţei povesteşte că a asistat la astfel de atrocităţi chiar din prima zi de lucru. "Copiii erau maltrataţi. Îi obligau să mănânce şi apoi le ţineau gura închisă?, povesteşte femeia.

Dacă vor fi găsite vinovate, educatoarele riscă până la patru ani de închisoare.



Spiegel tv, reportaj despre Cighid, locul în care au murit 137 de copii

Centrul de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Cighid a devenit notoriu pentru condiţiile inumane de cazare a bolnavilor, find asemănat cu un lagăr de exterminare. Între 1987 şi 1989, 137 de copii şi-au găsit aici sfârşitul din cauza condiţiilor inumane în care trăiau.

Ororile de la Cighid au fost aduse în atenţia opiniei publice, printr-un reportaj al televiziunii germane, Spiegel TV.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: abuz copii gradinita Germania
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close