Antena 3 Externe Germania și Franța vor să coopereze mai mult

Germania și Franța vor să coopereze mai mult

21 Ian 2018   •   15:56
Germania și Franța vor să coopereze mai mult

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel şi-au reafirmat duminică "hotărârea de a aprofunda şi mai mult cooperarea" între Franţa şi Germania, într-o declaraţie comună pentru a marca cea 55-a aniversare a unui tratat bilateral, Tratatul de la Elysee, potrivit AFP.

"În urmă cu 55 de ani, Charles de Gaulle şi Konrad Adenauer semnau Tratatul de cooperare franco-germană (Tratatul de la Elysee). Încă de atunci, prietenia franco-germană este un pilon al integrării europene. Franţa şi Germania sunt una pentru alta parteneri politici majori şi vecini de încredere", declară cei doi conducător în acest text publicat la două zile după o întâlnire în palatul prezidenţial francez de la Elysee.

Cu ocazia acestei a 55-a aniversări, preşedintele francez şi cancelarul german "îşi reafirmă hotărârea de a aprofunda şi mai mult cooperarea între Franţa şi Germania, conform spiritului fondator al cooperării concrete şi al apropierii cetăţenilor prin Tratatul de la Elysee", subliniază declaraţia.

"În acest spirit", ei au convenit, în cursul reuniunii lor de vineri, "să elaboreze în cursul acestui an un nou Tratat de la Elysee", cu scopul în special de a "aprofunda integrarea" celor două economii şi de a "întări legăturile" între cele două societăţi civile.

Cei doi lideri salută între altele decizia celor două parlamente de a celebra această aniversare, aprobând luni o rezoluţie comună care trasează perspective pentru un nou tratat şi întărind cooperarea între cele două parlamente.

Tratatul de la Elysee a fost semnat în 22 ianuarie 1963 de generalul Charles de Gaulle şi cancelarul Konrad Adenauer

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close