Antena 3 CNN Externe Gordon Brown invită liderii să decidă asupra finalului războiului din Afganistan

Gordon Brown invită liderii să decidă asupra finalului războiului din Afganistan

Gordon Brown invită liderii să decidă asupra finalului războiului din Afganistan
Sursa foto: gordon brown
17 Noi 2009   •   17:15

Gordon Brown va invita liderii mondiali la Londra la un summit pentru a discuta o strategie de părăsire a Afganistanului. În cadrul discursului anual de politică externă, premierul britanic va cere urgentarea eforturilor de a câştiga simpatia publicului pentru conflictul contra talibanilor, scrie The Daily Telegraph.
El va sublinia că misiunea se dovedeşte de succes în ?diafectarea? al-Qaeda, iar grupul a suferit cea mai grea contralovitură de la începutul conflictului în 2001.
În plus, pentru a elimina temerile publice că trupele ar putea rămâne ani întregi în Afganistan, oficialul va anunţa că intenţionează să organizeze un summit cu aliaţii NATO pentru a discuta despre un orar de retragere începând cu 2010.
Conform fragmentelor din discursul lui Brown, ajunse în posesia publicaţiei citate, acesta va declara că a oferit Londra ca locaţie pentru summit, în ianuarie.
?Vreau ca această conferinţă să creeze un cadru politic complet în interiorul căreia să se desfăşoare strategia militară. Ar trebui să identifice un proces de transferare, district cu district, controlul către afgani şi stabilire a unui plan de transfer începând cu 2010.?
Premierul londonez va mai arăta că susţine cu tărie acţiunea din Afganistan şi Pakistan ?deoarece al-Qaeda este astăzi cea mai mare sursă de ameninţare la adresa securităţii naţionale? .


Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close