Antena 3 CNN Externe Potop în Grecia. Un bărbat a murit

Potop în Grecia. Un bărbat a murit

Un bărbat a murit după ce ploile abundente din Grecia au făcut ravagii. În unele zone din țară, oamenii au fost nevoiți să se urce pe acoperișurile caselor.

Potop în Grecia. Un bărbat a murit
Sursa foto: Twitter/LegalKant
de Alexandra Ionescu    |    15 Oct 2021   •   16:57

Un păstor de 69 de ani a murit după ce mașina lui a fost luată de ape în insula Evia.

Toate serviciile de pompieri din Attica sunt în alertă de două zile. Ministerul Apărării Civile a făcut apel la cetățeni să rămână, pe cât posibil, în case. Mulţi dintre cei care s-au încumetat pe străzi au rămas blocaţi din cauza viiturii.

Pe unele străzi din Atena, apa le-a ajuns oamenilor până la brâu, iar cele două drumuri principale de coastă şi autostrada care leagă capitala de nordul Greciei au fost închise, la fel ca majoritatea şcolilor şi a agenţiilor de stat care nu sunt implicate în eforturile de salvare.

Precipitaţii abundente vor continua să cadă vineri asupra insulelor Rodos, Kos, Santorini şi Mykonos, dar şi asupra unor părţi ale Cretei. Potrivit prognozelor, condiţiile meteo nu se vor ameliora până duminică.

Mass-media din Grecia au relatat că, în unele locuri, cantitatea de precipitaţii înregistrată de obicei într-un an a căzut doar în câteva ore.

 

×
Subiecte în articol: Grecia inundatii victime
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close