Antena 3 CNN Externe Grecia va avea nevoie de minim 20 de ani să reducă şomajul sub 10%

Grecia va avea nevoie de minim 20 de ani să reducă şomajul sub 10%

Grecia va avea nevoie de minim 20 de ani să reducă şomajul sub 10%
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    02 Sep 2013   •   22:00
Grecia va avea nevoie de cel puţin 20 de ani să reducă rata şomajului sub 10%, de la nivelul record actual de 27,6%, potrivit unui raport realizat de cel mai mare sindicat din sectorul privat elen, GSEE, relatează Kathimerini, potrivit Mediafax.
 
Institutul Muncii al GSEE a ajuns la concluzia că este nevoie de două decenii sau chiar mai mult pentru ca şomajul să coboare la nivelul anterior crizei.
 
Studiul sugerează că până în 2014 puterea de cumpărare a grecilor va ajunge la jumătate faţă de nivelul de dinaintea crizei, salariile înregistrând în ultimii trei ani un declin în valoare cumulată de 41 de miliarde de euro. Institutul a arătat totodată că cererea internă a coborât deja la nivelul din 1999.
 
Portalul Greek Reporter a relatat cu o zi în urmă, citând date ale Inspectoratului Muncii, că rata record a şomajului, de 27,6%, face ca muncitorii eleni să fie atât de speriaţi că îşi vor pierde slujbele încât 1,1 milioane dintre ei muncesc fără să fie plătiţi cu lunile sau chiar deloc.
 
Potrivit Inspectoratul Muncii, numai 700.000 din 1,8 milioane de angajaţi în sectorul privat îşi primesc salariile la timp.
 
Datele arată că în pofida legilor în vigoare şi a amenzilor ocazionale aplicate companiilor care nu le respectă, plângerile din partea angajaţilor sunt foarte rare, din cauza fricii că vor fi concediaţi, dar şi a faptului că este mult mai ieftin pentru firme să plătească amenzile decât personalul.
 
 

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close