Antena 3 Externe Guvernul spaniol a decis: Românii vor avea nevoie de permise de muncă

Guvernul spaniol a decis: Românii vor avea nevoie de permise de muncă

22 Iul 2011   •   14:05
Guvernul spaniol a decis: Românii vor avea nevoie de permise de muncă
Sursa foto: Foto: colourbox.com

Guvernul spaniol a decis reintroducerea permiselor de muncă pentru români, potrivit anunţului făcut de Jose Blanco, oficial al Guvernului de la Madrid, într-o conferinţă de presă care a avut loc la finalul şedinţei de vineri a Executivului, informează Mediafax.
   
Ediţia online a cotidianul "La Vanguardia" precizează că, potrivit lui Jose Blanco, ministru al Dezvoltării şi purtător de cuvânt al Executivului, decizia Cabinetului are ca scop conexarea fluxului de muncitori care vin pe teritoriul spaniol cu necesităţile pieţei muncii. De asemenea, potrivit sursei citate, măsura are ca scop contracararea dezvoltării economiei subterane.
   
Ministrul a confirmat că cererea nu va avea efect asupra muncitorilor români care sunt deja incluşi pe piaţa muncii din Spania.
   
Jose Blanco a dat asigurări că decizia de vineri a Guvernului spaniol nu contravine regulilor privind libera circulaţie a persoanelor pe teritoriul UE, notează "La Vanguardia".
   
Oficialul spaniol a mai spus că autorităţile de la Madrid vor notifica UE în cel mai scurt timp posibil în legătură cu această decizie. Spania nu poate, în principiu, să introducă restricţii temporare împotriva muncitorilor români, a declarat, vineri, David Boubil, purtător de cuvânt al CE.

Ministrul spaniol al Muncii a prezentat vineri guvernului său proiectul privind restricţionarea pieţei muncii pentru români. De asemenea, a fost supus votului cabinetul al cărui premier este Zapatero.

Oficial, Spania are peste 860.000 de muncitori români.

 


×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close