Antena 3 CNN Externe HEADSHOT! "Naşul" mafiei ruse a fost asasinat în centrul Moscovei

HEADSHOT! "Naşul" mafiei ruse a fost asasinat în centrul Moscovei

HEADSHOT! "Naşul" mafiei ruse a fost asasinat în centrul Moscovei
16 Ian 2013   •   14:26

Unul dintre cei mai temuti interlopi rusi, "naşul" mafiei Aslan Usoyan, cunoscut ca "Bunicul Hassan", a fost împuşcat mortal, miercuri, în centrul Moscovei. Asasinul a folosit o puşcă cu lunetă, transmite un comunicat al poliţiei, remis imediat după atentat.

Un lunetist a deschis focul şi a tras de şase ori, de la o fereastră a unei case din apropiere, asupra lui Usoyan, în timp ce acesta ieşea dintr-un restaurant situat în cartierul moscovit Arbat. Victima a fost împuşcată în cap.

O femeie, care trecea întămplător prin zonă, a fost de asemenea rănită în zona pieptului şi a fost transportată la spital.

"Bunicul Hassan" a reuşit să scape din două tentative de asasinat la adresa sa. În 1998, în Sochi, un individ a tras asupra lui, dar rănile nu i-au pus viaţa în pericol. Un alt incident grav, în care a fost implicat Usoyan, a avut loc în Moscova, în 2010. Atât el, cât şi unul dintre gărzile sale de corp, au fost atunci răniţi grav într-un schimb de focuri stradal.

Aslan Usoyan, de naţionalitate kurdă, s-a născut la Tbilisi, în 1937. El este bănuit că ar fi controlat cele mai periculoase grupări mafiote din Rusia şi din ţările învecinate.

×
Subiecte în articol: Rusia Moscova
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close