Antena 3 CNN Externe Hollande condamnă tirurile de rachete şi exprimă solidaritatea Franţei faţă de Israel

Hollande condamnă tirurile de rachete şi exprimă solidaritatea Franţei faţă de Israel

Hollande condamnă tirurile de rachete şi exprimă solidaritatea Franţei faţă de Israel
Sursa foto: Foto: reseauinternational.net
09 Iul 2014   •   23:18

Preşedintele francez, François Hollande, a condamnat "ferm", miercuri, tirurile de rachete lansate din Fâşia Gaza de Hamas înspre Israel şi a exprimat "solidaritatea" Franţei premierului israelian, Benjamin Netanyahu, relatează AFP.
   
Şeful de stat francez a "exprimat solidaritatea Franţei în faţa tirurilor de rachete provenind din Gaza", potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze publicat după o conversaţie telefonică între François Hollande şi Benjamin Netanyahu.
   
"El i-a amintit că Franţa condamnă ferm aceste agresiuni. Guvernului israelian îi revine să ia toate măsurile necesare pentru protejarea populaţiei în faţa acestor ameninţări", a adăugat Elysée, subliniind totodată că preşedintele francez a insistat asupra "necesităţii de a preveni escaladarea violenţelor".
   
Mai devreme în cursul zilei, purtătorul de cuvânt al Guvernului a francez a afirmat că Franţa "condamnă accelerarea tirurilor palestiniene şi ripostei venite din partea Israelului".
   
Cel puţin 28 de persoane au murit în urma raidurilor care au avut loc miercuri în Fâşia Gaza.
   
Benjamin Netanyahu a ameninţat că va intensifica atacurile după ce armata israeliană a lansat, marţi, o vastă ofensivă aeriană asupra enclavei palestiniene, soldată cu 48 de morţi, în mare parte civili.
   
Acest nou ciclu de violenţe este cel mai grav de la ofensiva israeliană împotriva Fâşiei Gaza care a avut loc la sfârşitul lui 2012.
   

×
Subiecte în articol: Francois Hollande
Parteneri
Buletinele cu cip, gratuite. Cum beneficiază românii de ele şi care sunt noile schimbări la cărțile electronice de identitate
x close