Antena 3 CNN Externe Hugo Chavez şi-a reluat activitatea ca preşedinte, în timp ce se află în Cuba

Hugo Chavez şi-a reluat activitatea ca preşedinte, în timp ce se află în Cuba

Hugo Chavez şi-a reluat activitatea ca preşedinte, în timp ce se află în Cuba
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    17 Dec 2012   •   08:31

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, operat de cancer marţi, în Cuba, şi-a reluat activitatea de şef al statului în timp ce se află în această ţară, a anunţat ministrul venezuelean pentru Ştiinţă şi Tehnologie, Jorge Arreaza.

"De alaltăieri (vineri - n.r.), conducătorul a început să discute cu noi şi să ne dea instrucţiuni despre ceea ce trebuie să facă ţara noastră", a declarat duminică Arreaza, potriviti AFP.

"Evoluţia stării sale de sănătate este pozitivă şi se ameliorează pe zi ce trece, oră de oră", a oferit asigurări Arreaza, în timp ce alegătorii din Venezuela votau, duminică, pentru alegerea de guvernatori şi consilieri regionali.

Hugo Chavez a fost operat marţi, în Cuba, după ce cancerul de care suferă a recidivat.

Înainte de a fi supus intervenţiei chirugicale, a patra în decurs de 17 luni, Chavez, care urmează să înceapă un nou mandat de preşedinte la 10 ianuarie (în urma alegerilor din noiembrie), a anunţat că ar putea să se afle în "incapacitatea" de a-şi asuma funcţia şi l-a desemnat ca succesor pe vicepreşedintele Nicolas Maduro.

În această eventualitate, Maduro va prelua preşedinţia provizoriu şi va fi candidat oficial în alegeri prezidenţiale, care ar urma să fie organizate într-un termen de 30 de zile.





×
Subiecte în articol: Hugo Chavez
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close