Antena 3 CNN Externe "Iadul sau Apocalipsa!" | O tornadă a făcut prăpăd la Milano. Doi oameni au murit nordul Italiei, în timp ce sudul ţării se sufocă din cauza incendiilor

"Iadul sau Apocalipsa!" | O tornadă a făcut prăpăd la Milano. Doi oameni au murit nordul Italiei, în timp ce sudul ţării se sufocă din cauza incendiilor

O tornadă a devastat orașul italian Milano, unde ploile torențiale au transformat străzile în râuri și au blocat mai multe linii de cale ferată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Iul 2023   •   13:15

Locuitorii au descris fenomenul în cuvinte precum "Iadul" sau "Apocalipsa" iar imaginile postate pe rețelele de socializare au surprins intensitatea fenomenelor meteo.

În unele zone a căzut şi grindină.

Unele linii de cale ferată au fost închise circulației în regiunea Lombardia. Pasagerii unui tren au fost debarcați și îndrumați către alte stații din apropiere, din cauza unei defecțiuni.

Autoritățile italiene comunică faptul că doi oameni au murit în timpul fenomenelor meteo extreme din nordul peninsulei.

În timp ce această zonă a Italiei se confruntă cu vânturi puternice și ploi abundente, sudul țării se sufocă, la propriu, din cauza incendiilor de vegetație.

Citește și: Așa arată o furtună cu rafale de 217 kilometri pe oră: copacii au fost scoși din rădăcini, iar un om a fost ucis, în Elveția

De altfel, orașul Palermo a înregistrat cea mai caldă zi din istorie de la începerea măsurătorilor, în 1790: 47 de grade Celsius.

Aeroportul de aici a fost închis temporar din cauza unui incendiu de vegetație care s-a propagat rapid și a înconjurat pista și clădirile.

Mai multe zboruri au fost anulate, în timp ce cursele care urmau să aterizeze au fost deviate spre alte aeroporturi din apropiere.

În cursul zilei de marți, aeroportul s-a redeschis, potrivit Reuters.

Tot marți, 16 orașe italiene au fost plasate sub alertă roșie din cauza temperaturilor ridicate.

Printre acestea se numără Palermo și Catania, unde în ultimele zile au fost frecvente întreruperile de energie electrică și de alimentare cu apă.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close