Antena 3 CNN Externe Împușcat în cap de aproape, în piscina pe fundul căreia se aflau mai multe gloanțe. Sfârșitul unui multi-milionar rus având legături cu Gazprom

Împușcat în cap de aproape, în piscina pe fundul căreia se aflau mai multe gloanțe. Sfârșitul unui multi-milionar rus având legături cu Gazprom

Directorul unei companii având legături cu gigantul energetic rus Gazprom a fost găsit mort, în piscina locuinței sale de lux, situată în apropiere de Sankt Petersburg.

Împușcat în cap de aproape, în piscina pe fundul căreia se aflau mai multe gloanțe. Sfârșitul unui multi-milionar rus având legături cu Gazprom
Sursa foto: captură Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Iul 2022   •   15:25

Este vorba despre Yuri Voronov (foto), un multi-milionar în vârstă de 61 de ani.

Voronov e ultimul venit pe o listă provizorie care include mai mulți ruși bogați și influenți, decedați în condiții suspecte pe parcursul anului curent și având, totodată, legături cu Gazprom sau cu elita financiară din jurul Kremlinului, menționează tabloidul britanic The Sun.

Voronov era directorul unei companii logistice având contracte cu Gazprom în regiunea arctică.

Cadavrul său prezenta o rană la cap prin împușcare, produsă de la mică distanță.

În apropiere a fost găsit un pistol semi-automat. Pe fundul piscinei se aflau câteva cartușe trase.

Comitetul de Investigații al Rusiei, organismul care se ocupă de anchetele penale majore, a indicat că decesul omului de afaceri ar avea legătură cu "o dispută între acesta și partenerii săi", în condițiile în care Voronov ar fi pierdut o importantă sumă de bani.

Camerele de supraveghere de la locuința defunctului nu au surprins vizitatori, notează publicația britanică.

Epidemie de decese în elita financiară rusă

Alte decese recente ale unor oameni de afaceri ruși au alimentat, prin circumstanțele lor, suspiciunile că ar fi vorba de crime mascate în sinucideri.

Alexandr Tiulakov, un director financiar adjunct din Gazprom, a fost găsit de amanta sa, aparent spânzurat, în locuința proprietate personală valorând mai multe sute de mii de dolari.

El ar fi fost snopit în bătaie înainte de decesul care a survenit la o zi după începerea invaziei ruse în Ucraina.

Înaintea sa, șeful transporturilor din cadrul Gazprom Invest, Leonid Șulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit mort în baia locuinței sale, cu multiple răni produse prin înjunghiere.

Miliardarul Alexandr Subbotin, de 43 de ani, fost director la Lukoil și proprietar al unei companii de transport, a fost găsit mort în luna mai, una dintre ipotezele formulate în acest caz fiind că decesul a survenit prin atac de cord, declanșat cu venin de broască.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Crime urmate de sinucidere în cazuri aparent trase la indigo

În aprilie, presa rusă și cea internațională au relatat aparenta sinucidere a lui Vladislav Avaiev, 51 de ani, fost oficial la Kremlin și având legături cu Gazprombank.

Avaiev s-ar fi sinucis după ce și-ar fi ucis soția și fiica de 13 ani.

De asemenea, multimilionarul rus Serghei Protosenia, 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce și-ar fi ucis cu un topor soția și fiica.

Săptămâna trecută, Evgeni Palant, proprietarul multimilionar al unei companii de telefonie mobilă, a fost găsit înjunghiat mortal, alături de soția sa, într-o localitate din regiunea Moscovei.

Ipoteza vehiculată - dar contestată de anturajul cuplului - este că soția lui Palant l-ar fi ucis pe acesta din gelozie, după care s-a sinucis.

Galerie foto: Alexandr Tiulakov, mort la o zi după începerea invaziei ruse și Evgheni Palant, aparent ucis de soția sa, care s-ar fi sinucis ulterior

Sursă foto: captură The Sun

×
Subiecte în articol: Yuri Voronov Gazprom
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close