Antena 3 CNN Externe Incendiu de proporții la centrele de date din Strasbourg ale companiei OVH, care găzduiesc servere și pentru companii din România

Incendiu de proporții la centrele de date din Strasbourg ale companiei OVH, care găzduiesc servere și pentru companii din România

Milioane de site-uri din întreaga lume au picat miercuri după ce un incendiu puternic a distrus integral un centru de date şi parţial un altul, ambele aflate în Strasbourg şi controlate de compania franceză de găzduire date OVH.

Incendiu de proporții la centrele de date din Strasbourg ale companiei OVH, care găzduiesc servere și pentru companii din România
Sursa foto: Twitter
de Mia Lungu    |    10 Mar 2021   •   13:47

OVH, cel mai mare jucător european din domeniul de furnizare de servicii de hosting, și urmărim reacția companiei. Compania găzduieşte aproximativ 270.000 de servere şi peste 20 milioane de platforme online și are printre clienți cele mai mari 1.000 de companii europene.

Printre clienții companiei franceze se află și firme din România. Una dintre platformele online românești afectate de eveniment este platform Termene.ro. Reprezentanții acesteia și-au informat utilizatorii pe Facebook ca au fost sfătuiți să activeze planul de recuperare al datelor, în urma incendiului care a ars zeci de mii de servere.

"Platforma Termene.ro este indisponibilă pentru moment din cauza unui incendiu de mari proporții izbucnit în această noapte, la ora 2:00 AM, la centrele de date din Strasbourg ale companiei franceze OVH." au transmis reprezentanții companiei.

Antreprenorul Octave Klaba, CEO-ul și fondatorul OVH, spune că centrul de date SBG2 a fost afectat, precum și o parte din SBG1.

Pompierii au reușit să protejeze serverul SBG3, iar SBG4 este neafectat.

Încă nu este clar care a fost cauza incendiului.

OVH are 27 de centre de date în Europa, America de Nord şi în regiunea Asia Pacific şi este unul dintre cei mai populari jucători în domeniu, alături de AWS, Azure şi Google Cloud.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close