Antena 3 Externe Incendiu la un centru comercial: 37 de oameni și-au pierdut viaţa

Incendiu la un centru comercial: 37 de oameni și-au pierdut viaţa

24 Dec 2017   •   07:04
Incendiu la un centru comercial: 37 de oameni și-au pierdut viaţa
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Treizeci şi şapte de oameni au murit probabil într-un incendiu izbucnit la un centru comercial din Davao, un oraş din sudul Filipinelor, a anunţat duminică viceprimarul localităţii, preluat de AFP.

Oficialul local de la protecţia contra incendiilor a declarat că şansele ca aceste 37 de persoane să fi supravieţuit dezastrului sunt egale cu "zero", a scris, pe Facebook, Paolo Duterte, fiul preşedintelui filipinez, Rodrigo Duterte, şi viceprimar al oraşului.

Incendiul a cuprins sâmbătă dimineaţa imobilul înalt de patru etaje, mai mulţi oameni rămânând blocaţi înăuntru, inclusiv într-un call center aflat la ultimul etaj, a indicat, pentru AFP, Ralph Canoy, un ofiţer de poliţie.

"Focul a afectat etajul al treilea, care adăpostea produse precum textile, mobilier din lemn şi bunuri din plastic, astfel încât flăcările s-au răspândit rapid iar stingerea incendiului a necesitat mult timp", a indicat acesta.

Anchetatorii cred că mai multe victime au murit în call center, care era deschis 24 de ore din 24, a adăugat poliţistul.

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, care a fost primarul oraşului Davao timp de aproape două decenii, s-a dus la centrul comercial sâmbătă seara pentru a consola rudele victimelor, a indicat, pentru AFP, unul dintre colaboratorii săi.

Davao, situat la aproximativ 1.000 km de Manila, este cel mai mare oraş din sudul Filipinelor.

Tragedia s-a petrecut în timp ce aproape 200 de oameni au murit iar 70.000 au fost strămutate în cursul trecerii furtunii tropicale Tembin, care afectează de vineri sudul Filipinelor.

Sursă: Agerpres
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close