Antena 3 CNN Externe India. Seceta a provocat moartea a cel puţin 289 de persoane în ultimele zece zile

India. Seceta a provocat moartea a cel puţin 289 de persoane în ultimele zece zile

India. Seceta a provocat moartea a cel puţin 289 de persoane în ultimele zece zile
de S.T.    |    25 Mai 2015   •   10:35

Departamentul indian de meteorologie a emis o alertă cod roşu pentru câteva state, în timp ce seceta a provocat moartea a cel puţin 289 de persoane în ultimele zece zile, informează DPA.
   
Departamentul a anunţat că vremea secetoasă şi extrem de caldă va continua în următoarele trei zile în mare parte din nordul Indiei, inclusiv în capitala naţională New Delhi. Temperaturile din aceste regiuni s-au situat duminică între 42 şi 48 de grade Celsius.
   
Cel puţin 100 de persoane au murit şi există probleme cu apa în mai multe districte din Andhra Pradesh, a declarat premierul statului, Chandrababu Naidu, pentru Times of India.
   
În statul Telangana, canicula a provocat moartea a 130 de persoane în ultimele zece zile, a declarat comisarul pentru managementul dezastrelor Bhambal Ram Meena. În total, 35 de decese legate de valul de caniculă au fost anunţate în capitală şi suburbiile acesteia, în timp ce alte 23 au fost raportate în statul Odisha din estul ţării şi unul în Bengalul de Vest, a anunţat televiziunea Doordarshan.

×
Subiecte în articol: India canicula căldură seceta
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close