Antena 3 CNN Externe Înjunghierea parlamentarului David Amess declarată atac terorist

Înjunghierea parlamentarului David Amess declarată atac terorist

Poliţia britanică a calificat drept act terorist uciderea deputatului conservator David Amess, care a fost înjunghiat de mai multe ori vineri dupa amiaza în timpul unei întâlniri cu alegatorii din circumscripția sa din Essex.

Înjunghierea parlamentarului David Amess declarată atac terorist
Sursa foto: Twitter/reactionlife
de Alexandra Ionescu    |    16 Oct 2021   •   10:51

Amess, în vârstă de 69 de ani, care făcea parte din Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson, a fost înjunghiat de mai multe ori într-un atac la miezul zilei chiar într-o biserică metodistă din Leigh-on-Sea, la est de Londra.

Suspectul, un tânăr în vârstă de 25 de ani, ar fi un cetățean britanic de orginie somaleză și a fost arestat la scurt timp după asasinat.

Potrivit unor surse citate de The Guardian, acesta prezintă aceleași semnalmente cu o personaă cunoscută autorităților prin intermediul programului de monitorizare a tinerilor cu risc de radicalizare.

Poliția britanică susține că uciderea deputatului conservator David Amess are o potențială motivație teroristă.

„Primele elemente ale anchetei au relevat o potențială matrice legată de extremismul islamic", a anunțat poliția într-un comunicat.

Amess era căsătorit, avea cinci copii, și a fost prima oară ales în legislativul britanic în 1983. A fost înnobilat de Regina Elisabeta a II-a în 2015.

×
Parteneri
Senat: Schimbare importantă în regimul pașapoartelor
x close