Antena 3 CNN Externe O insulă din Marea Britanie își caută rege. Însă, viitorul monarh va trebui să accepte câteva condiții ciudate

O insulă din Marea Britanie își caută rege. Însă, viitorul monarh va trebui să accepte câteva condiții ciudate

Se caută: cineva cu experiență în conducerea unui pub, dragoste pentru izolare și dorința de a-și marca numirea stând pe un tron și turnându-și bere în cap. Acestea sunt cerințele pentru viitorul monarh al insulei Piel.

O insulă din Marea Britanie își caută rege. Însă, viitorul monarh va trebui să accepte câteva condiții ciudate
Sursa foto: Twitter/The New Daily
de Alexandra Ionescu    |    23 Dec 2021   •   12:39

Un consiliu a început unul dintre cele mai neobișnuite procese de recrutare a guvernului local din Regatul Unit în timp ce căuta pe cineva care să conducă Ship Inn de pe Insula Piel, în largul coastei, lângă Barrow-in-Furness.

Dezavantajul ar putea fi vremea incertă, izolarea sau orele lungi. Dar alesul poate urmări foci și păsări și apusuri uimitoare.

John Murphy a condus plimbări pe insulă de aproape 40 de ani și spune că oricine primește postul va trebui să fie „devotat masiv”.

„Nu poți să mergi la Tesco pentru o pâine când ești pe Insula Piel”, a spus el. „Va trebui să aveți dăruire și o pasiune puternică pentru izolare și pace și liniște. Este nevoie de o personalitate aparte.”

Insula Piel se află la o jumătate de milă de peninsula Furness, la care se poate ajunge cu un feribot care circulă din aprilie până în septembrie sau printr-o plimbare ghidată pe nisip. Pentru unii magia este istoria ei, pentru alții este pub-ul.

Frank Cassidy, un consilier Barrow Labour, a remarcat că insula și castelul ei au adus mărturie tăcută la un episod semnificativ din istoria Angliei.

Acolo, în iunie 1487, pretendentul Lambert Simnel, în vârstă de 10 ani, și o armată de 8.000 de mercenari au debarcat din Irlanda în drum spre luptă. Simnel, s-a susținut, era adevăratul conte de Warwick și moștenitorul de drept al tronului englez.

Au mărșăluit spre Londra, dar au fost zdrobiți în bătălia de la Stoke Field din Nottinghamshire, ultima bătălie din Războiul Trandafirilor. „Au fost învinși”, a spus Cassidy, „dar dacă l-ar fi răsturnat pe Henric al VII-lea, restul istoriei Angliei ar fi fost cu totul diferit”.

Mulți oameni merg pe insulă pentru petreceri de aniversare sau pentru câteva băuturi înainte de campare peste noapte, potrivit The Guardian.

„Chiar dacă ești supărat din cap, priveliștile din Piel sunt destul de uimitoare”, a spus Murphy. „Cred că am dormit pe fiecare fir de iarbă de pe acea insulă, beat sau treaz, și pur și simplu îmi place.”

Consiliul districtual Barrow caută să recruteze un proprietar, cu un contract de închiriere de 10 ani, la timp pentru sezonul care începe în aprilie.

Un raport adresat consilierilor descrie Insula Piel ca fiind un loc unic, dar „orice operator trebuie să aprecieze constrângerile oferite de putere, vreme, acces și locația sa într-o zonă de interes științific special”.

Pe lângă conducerea pub-ului, solicitantul de succes va trebui să gestioneze și să întrețină insula însăși.

Nu face referire la tradițiile mai neobișnuite ale insulei, dar ele există, fără îndoială. Oricine este responsabil de pub este încoronat „Regele Pielului” într-o ceremonie care implică o sabie ruginită care se încheie cu găleți de bere turnate în cap. Cine stă fără să vrea pe tron ​​trebuie să cumpere băuturi pentru toată lumea.

Barrow, dominată de șantiere navale care construiesc submarine nucleare, nu este adesea privită ca o destinație turistică, dar asta se schimbă, a spus Murphy.

Odată ajunși în Barrow, vizitatorii vor descoperi că, pe lângă Insula Piel și Abbey, există plaje pe Insula Walney care sunt la fel de frumoase ca oriunde în Marea Britanie.

Lui Murphy i-ar plăcea slujba, dar, la 73 de ani, spune că este prea bătrân. El a predat misiunea de a conduce plimbările pe insulă unor picioare mai tinere, sub forma lui Ben Pinder, dar încă intenționează să fie pe Piel să-i spună poveștile.

„Ador absolut insula Piel, ador izolarea ei. Îmi place, de asemenea, faptul că Barrow este încă un oraș industrial și totuși avem această insulă minunată și izolată la distanță de scuipat.”

×
Subiecte în articol: Marea Britanie insula piel rege
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close