Antena 3 CNN Externe Italia vrea să impună pașaportul verde și în sectorul privat

Italia vrea să impună pașaportul verde și în sectorul privat

De luna viitoare,Italia se pregătește să impună folosirea paşaportului verde COVID-19 pentru toţi angajaţii, inclusiv pentru cei din sectorul privat.

Italia vrea să impună pașaportul verde și în sectorul privat
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    16 Sep 2021   •   08:44

Italia se află printre statele care au impus pașaportul Verde. Acesta constă în dovada că o persoană este vaccinată, a trecut prin boală sau are un test negativ recent – pentru accesul la muzee, săli de sport, evenimente în spaţii închise sau în interiorul restaurantelor.

Ulterior, a extins folosirea paşaportului în cazul profesorilor şi al personalului din şcoli, în ciuda fricţiunilor pe acest subiect în guvernul de unitate naţională condus de Mario Draghi.

Ministrul pentru afaceri regionale, Mariastella Gelmini, a declarat miercuri că guvernul este pregătit să meargă şi mai departe la reuniunea de joi.

”ne îndreptăm spre un pașaport verde obligatoriu, nu doar pentru sectorul public, cât și pentru cel privat. 

Vaccinul este singura armă pe care o avem împotriva COVID-19 i putem limita infectările doar vaccinând o mare majoritate a populaţiei”, a precizat ea, potrivit Reuters.

În lipsa unui paşaport verde, angajaţii ar putea fi suspendaţi, cu pierderea corespunzătoare a salariului. Nu este clar deocamdată dacă acesta va constitui şi un motiv de concediere.

În Italia, 73% din cei 60 milioane de locuitori au primit cel puţin o doză de vaccin contra COVID-19, iar 65% sunt complet vaccinaţi.

×
Subiecte în articol: Italia pașaport verde COVID-19 vaccinare
Parteneri
Marcel Boloş, planuri pentru creşterea TVA-ului în România
x close