Antena 3 CNN Externe Japonia a observat aproape de insulele sale, patru nave rusești amfibie, încărcate cu echipament militar, care navigau spre Europa, probabil spre Ucraina

Japonia a observat aproape de insulele sale, patru nave rusești amfibie, încărcate cu echipament militar, care navigau spre Europa, probabil spre Ucraina

Armata japoneza a declarat joi ca a observat patru mari nave rusesti de razboi amfibie care navigau aproape de insulele sale in timp ce calatoreau spre vest, posibil spre Europa.

Japonia a observat aproape de insulele sale, patru nave rusești amfibie, încărcate cu echipament militar, care navigau spre Europa, probabil spre Ucraina
Sursa foto: Twitter/UsanasF
de Alexandra Ionescu    |    17 Mar 2022   •   09:10

Imaginile transporturilor amfibii, utilizate în mod obișnuit pentru debarcarea forțelor expediționare la țărm, publicate de Ministerul Apărării japonez, au arătat ceea ce păreau a fi camioane militare încărcate pe puntea uneia dintre nave.

”Nu știm încotro se îndreaptă, dar direcția lor sugerează că este posibil să se îndrepte spre Ucraina", a spus un purtător de cuvânt al ministerului japonez al Apărării.

O patrulă maritimă a Forței de Autoapărare a Japoniei a detectat pentru prima dată navele rusești, care pot transporta zeci de tancuri, alte vehicule militare și sute de trupe, marți și le-a monitorizat în timp ce treceau spre vest de la Oceanul Pacific până la Marea Japoniei prin strâmtoarea îngustă Tsuruga, care separă insula Honshu a Japoniei de insula Hokkaido.

Este neobișnuit ca navele rusești să treacă prin strâmtoarea atât de aproape de teritoriul japonez, a spus purtătorul de cuvânt al armatei, potrivit Reuters.

Înarmați cu arme antitanc furnizate de Statele Unite și alte țări, luptătorii ucraineni au afectat greu camioanele rusești blindate și combustibil, ceea ce înseamnă că Moscova, care descrie atacul său drept o „operațiune specială”, ar putea avea nevoie să-și întărească forțele cu noi echipamente.

Aliații NATO, care au furnizat deja 20.000 de arme antitanc și alte arme Ucrainei, au declarat miercuri că vor continua să ajute țara să reziste atacului rus.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina japonia
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close