Antena 3 CNN Externe Joe Biden a decretat stare de urgență în Mississippi, după tornada care a ucis cel puțin 26 de oameni

Joe Biden a decretat stare de urgență în Mississippi, după tornada care a ucis cel puțin 26 de oameni

Președintele SUA, Joe Biden, a declarat stare de urgență în Mississippi, după ce o tornadă a ucis cel puțin 26 de persoane.

de Mia Lungu    |    26 Mar 2023   •   19:47

Vor fi puse la dispoziție fonduri federale pentru comitatele Carroll, Humphreys, Monroe și Sharkey, localitățile cele mai afectate de furtuna mortală de vineri.

Echipele de recuperare continuă sarcina descurajantă de a căuta printre resturile clădirilor distruse, cu zeci de răniți și sute de persoane strămutate.

Furtuna masivă a devastat una dintre cele mai sărace regiuni din SUA și a distrus mai multe orașe. Vântul puternic a distrus străzi întregi, a distrus case, a smuls o clopotniță de pe o biserică și a dărâmat un turn de apă municipal.

Citește și: Bilanţul tornadei devastatoare din Missisippi | Corespondenţă specială CNN din Rolling Fork

Chiar dacă vremea a început să-și revină, există în continuare riscul de vreme severă, inclusiv vânt puternic, grindină de mari dimensiuni și posibilitatea apariției altor tornade în estul Louisianei, sudul central al statului Mississippi și sudul central al statului Alabama.

Potrivit datelor Serviciului Național de Meteorologie, tornada a atins rafale cuprinse între 166 mph și 200 mph.

Cel puțin 26 de persoane au murit.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close