Antena 3 CNN Externe John Kerry iese din spitalul în care a fost internat în urma unei fracturi de femur

John Kerry iese din spitalul în care a fost internat în urma unei fracturi de femur

John Kerry iese din spitalul în care a fost internat în urma unei fracturi de femur
Sursa foto: Foto:Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    12 Iun 2015   •   22:22

Secretarul american de stat John Kerry părăseşte vineri spitalul din Boston, unde a fost internat cu aproape două săptămâni în urmă după ce a suferit o fractură de femur, a anunţat un responsabil al Departamentului de Stat, citat de AFP, informează Agerpres.

 
Această sursă a menţionat că şeful diplomaţiei americane se va întoarce la el acasă, în Boston, fără să ofere detalii asupra revenirii sale la Washington sau despre o posibilă vizită oficială în străinătate.
 
Neobositul secretar de stat, în vârstă de 71 de ani, şi-a fracturat femurul drept pe 31 mai după ce a căzut cu bicicleta în timpul unei plimbări în apropierea graniţei franco-elveţiene, el aflându-se la Geneva pentru o nouă rundă de negocieri în dosarul nuclear iranian.
 
Kerry a fost imediat readus în SUA şi a fost operat la Boston pe 2 iunie. De atunci, Departamentul de Stat publică în fiecare zi comunicate despre starea sa de sănătate şi asigură că el a continuat să muncească în tot acest timp, având numeroase convorbiri telefonice cu omologii săi din alte state şi cu alţi responsabili ai diplomaţiei americane. 
 
De asemenea, Kerry a postat marţi pe Twitter mesajul că "se simte bine", împreună cu o fotografie care-l arată vorbind la telefon în camera de la spital.
 
Totuşi, nu se ştie dacă îşi va reveni complet până la sfârşitul lunii, când ar trebui să se deplaseze la Viena pentru a lua parte la negocierile privind dosarul nuclear iranian, care ar trebui să se încheie cel târziu pe 30 iunie. Deocamdată, Kerry l-a desemnat pe adjunctul său, Antony Blinken, să-l reprezinte la întâlnirile oficiale.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close