Antena 3 CNN Externe Jurnalist francez: Şeful publicaţiei Charlie Hebdo era sub protecţia Poliţiei, dar teroriştii au mers la ţintă azi

Jurnalist francez: Şeful publicaţiei Charlie Hebdo era sub protecţia Poliţiei, dar teroriştii au mers la ţintă azi

Jurnalist francez: Şeful publicaţiei Charlie Hebdo era sub protecţia Poliţiei, dar teroriştii au mers la ţintă azi
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    07 Ian 2015   •   21:50
Directorul publicaţiei franceze Charlie Hebdo se afla sub protecţia poliţiei, iar teroriştii care au atacat astăzi sediul redacţiei au mers la ţintă, a spus jurnalistul francez Mathew Sarfati, miercuri, în exclusivitate, într-o intervenţie la Antena 3.
 
"Directorul ziarului era sub protecţia poliţiei. (...) Poliştistul care trebuia să-l supravegheze pe directorul publicaţiei a fost omorât de terorişti, pentru că au venit foarte înarmaţi: se vorbeşte de trei arme Kalashnikov", a spus Mathew Sarfati, miercuri, într-o intervenţie telefonică la emisiunea La ordinea zilei, de la Antena 3.
 
Potrivit jurnalistului, sunt surse care susţin că atacatorii, atunci când au pătruns în sediul publicaţiei franceze, au mers la ţintă.
 
"Teroriştii erau foarte bine informaţi, pentru că ştiau că azi este şedinţa redacţiei. Sunt surse care spun că atunci când au intrat în sediu au căutat nişte persoane anume şi le-au omorât cu arme de război, cu Kalashnikov. Ministerul de Interne a spus că a fost ceva pregătit", a precizat ziaristul Mathew Sarfati.
 
Patru dintre jurnaliştii ucişi astăzi în atac erau "foarte cunoscuţi în mediul presei şi al opiniei publice", a mai spus Sarfati.
 
Tot el a mai precizat că există înregistrări video care circulă pe internet şi acolo se poate auzi că teroriştii, după ce au ieşit din sediul redacţiei, au spus "l-am omorât pe Charlie Hebdo, profetul Mahomed şi-a luat revanşa".

Cel puţin 12 persoane, dintre care 10 jurnalişti şi doi poliţişti, au murit miercuri, iar alte opt persoane sunt rănite, în urma unui atac comis de indivizi înarmaţi cu arme automate şi lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo. Atacul a avut loc în timpul şedinţei săptămânale a redacţiei, organizată miercurea
.

Doi bărbaţi cu cagule, înarmaţi cu arme automate, au intrat miercuri dimineaţă în redacţia publicaţiei satirice Charlie Hebdo şi au deschis focul. Martorii atacului spun că au auzit zeci de focuri de armă. 
 
Atacatorii au intrat în sediul revistei Charlie Hebdo în momentul în care se ţinea sedinţa de redacţie, ceea ce înseamnă că intenţia lor a fost tocmai să îi ucidă pe jurnalişti şi în special pe caricaturişti.  
 
Jurnaliştii care au reuşit să supravieţuiască atacului s-au refugiat pe acoperişul clădirii.
 
Principalii caricaturişti, Wolinski, Cabu şi Tignous, dar şi Charb, redactorul-şef de la Charlie Hebdo, se află printre cei ucişi de gloanţele teroriştilor.
 
La ancheta declanşată în urma atacului participă peste 3.000 de poliţişti.
 
Autorităţile din Hexagon au ridicat la maxim nivelul de alertă din Paris şi din împrejurimi. În centre comerciale, lăcaşuri de cult şi instituţii publice au fost suplimentate efectivele de securitate. Preşedintele Franţei Francois Hollande a dat asigurări că atacatorii vor fi prinşi în scurt timp. 
 
Publicaţia Charlie Hebdo este cunoscută pentru publicarea unor caricaturi ale profetului Mahomed. Cu câteva ore înainte de atentat, săptămânalul de satiră publicase o caricatură a liderului ISIS. 
 
Sediul ziarului a mai fost atacat în 2011, fiind aproape distrus după ce agresorii au aruncat cu cocktailuri Molotov în redacţie. Pagina de internet a săptămânalului a fost piratată de mai multe ori în ultimii ani.

Charlie Hebdo este un ziar de satiră francez, care în 2012 a publicat caricaturi ironice ale liderilor religioşi musulmani şi ale Profetului Mahomed.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close