Antena 3 CNN Externe Mesajul de Paște al patriarhului Kiril al Moscovei: "Luptele să se încheie cât mai curând posibil și să domnească pacea"

Mesajul de Paște al patriarhului Kiril al Moscovei: "Luptele să se încheie cât mai curând posibil și să domnească pacea"

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, al cărui sprijin pentru "operațiunea militară specială" a Moscovei în Ucraina i-a consternat pe mulți creștini, a declarat sâmbătă că speră că aceasta se va încheia rapid.

Mesajul de Paște al patriarhului Kiril al Moscovei: "Luptele să se încheie cât mai curând posibil și să domnească pacea"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    23 Apr 2022   •   18:28

Patriarhul Kiril a stropit cu apă sfințită pâini de Paște şi a spus că multe dintre ele vor fi trimise în regiunea Donbas din estul Ucrainei.

"Să dea Dumnezeu ca acest dar de Paște să îi ajute pe cei care sunt implicați în acest conflict dificil să își liniștească inimile, mințile, sufletele, astfel încât luptele să se încheie cât mai curând posibil și să domnească pacea mult așteptată, iar odată cu ea să se întărească evlavia oamenilor și credința", a spus el.

Patriarhul Kiril, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a făcut anterior declarații de susținere a intervenției militare a Moscovei în Ucraina, o poziție care a divizat Biserica Ortodoxă mondială.

Deși a vorbit sâmbătă despre necesitatea reconcilierii, el nu a criticat campania militară.

"Fie ca Domnul să reconcilieze în primul rând poporul nostru din Ucraina, din Donbas, unde încă se varsă sânge", a spus Kirill, care, la fel ca Putin, crede că rușii și ucrainenii sunt în esență un singur popor.

"Fie ca Domnul să vindece rănile provocate oamenilor, familiilor care și-au pierdut întreținătorii, părinților care și-au pierdut copiii și copiilor care și-au pierdut părinții."

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close