Antena 3 CNN Externe Kit de detectare a noului coronavirus în doar 25 de minute, dezvoltat de cercetătorii din Israel

Kit de detectare a noului coronavirus în doar 25 de minute, dezvoltat de cercetătorii din Israel

O companie israeliană a anunțat zilele trecute că a dezvoltat un kit de diagnosticare rapidă și precisă a noului coronavirus, cunoscut sub denumirea de COVID-19.

Kit de detectare a noului coronavirus în doar 25 de minute, dezvoltat de cercetătorii din Israel
Sursa foto: Pixabay
03 Mar 2020   •   12:19

Virusul a curmat, până în acest moment, viața a peste 3000 de persoane, și a infectat peste 90,000 de persoane la nivel mondial. 

Compania susține că acest kit, dezvoltat de echipa bio-medicală, poate detecta prezența virusului în maximum 25 de minute. Kit-ul a fost deja testat în mai multe laboratoare și spitale, oficialii companiei anunțând că producția acestuia va începe foarte curând în Roma.

De asemenea, compania susține că lucrează cu instituții academice de cercetare din Europa, pentru a face producția kit-ului accesibilă la scară largă. 

Compania deține deja teste eficiente pentru detectarea coronavirusului SARS si coronavirusului MERS. Oficialii susțin că, pe toată perioada dezvoltării kit-ului, s-a păstrat o legătură strânsă cu colegii din China și din zonele de izbucnire a focarului, tocmai pentru a înțelege virusul și pentru a putea dezvolta o soluție de diagnostic.  

Pe de altă parte, oficialii Institutului de Cercetare din Israel au declarat că au găsit asemănări mari între virusul COVID-19 și virusul bronșitei infecțioase care apare la păsările de curte, fapt ce facilitează dezvoltarea unui vaccin împotriva coronavirusului în maximum 8-10 săptămâni. 

”Scopul nostru este de a dezvolta un vaccin în 8-10 săptămâni și de a-l aproba în maximum 90 de zile” a declarat David Zigdon, CEO al Institutului de Cercetare.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close