Antena 3 CNN Externe Kremlinul susține că Putin nu știa despre recruții din Ucraina și solicită pedepsirea celor vinovați

Kremlinul susține că Putin nu știa despre recruții din Ucraina și solicită pedepsirea celor vinovați

Kremlinul a spus că președintele rus Putin a ordonat parchetului să-i pedepsească pe cei responsabili pentru trimiterea recruților la războiul din Ucraina.

Kremlinul susține că Putin nu știa despre recruții din Ucraina și solicită pedepsirea celor vinovați
Sursa foto: Sputnik / Aleksey Nikolskyi
de Alexandra Ionescu    |    09 Mar 2022   •   22:07

Potrivit purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, înainte de invazia Ucrainei la instrucțiunile lui Putin, toți comandanții unităților Forțelor Armate Ruse erau obligați să excludă cu strictețe implicarea recruților pentru a îndeplini orice sarcină în Ucraina.

„Președintele Putin a fost informat despre punerea în aplicare a acestei instrucțiuni”, a spus Peskov, potrivit Pravda.

„Datorită prezenței unui număr de recruți în forțele armate care participă la o operațiune militară specială în Ucraina, la instrucțiunile președintelui Rusiei către Parchetul șef militar a trimis materiale pentru verificarea și evaluarea legală a acțiunilor și pedepsirea funcționarilor răspunzători de nerespectarea prezentei instrucțiuni”.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, recent, că nu va trimite militari în termen sau rezerviști să lupte în Ucraina și că "obiectivele fixate" pentru intervenția militară sunt îndeplinite de soldați profesioniști.

În Rusia, serviciul militar cu durata de un an este obligatoriu pentru toți bărbații cu vârste între 18 și 27 de ani, cu câteva excepții.

Astăzi, ministerul rus al Apărării a recunoscut că armata rusă a trimis militari în termen în invazia din Ucraina.

"Din păcate, am descoperit dovezi ale prezenței militarilor în termen care iau parte la operațiunea specială din Ucraina. Practic, toți acești soldați au fost retrași", susține instituția, citată de BBC.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close