Antena 3 CNN Externe Lavrov: ”Propaganda legată de bombardarea spitalului din Mariupol e patetică” | 3 civili au murit în urma bombardamentelor, printre care și un copil

Lavrov: ”Propaganda legată de bombardarea spitalului din Mariupol e patetică” | 3 civili au murit în urma bombardamentelor, printre care și un copil

Ministrul de externe al Rusiei a respins ca propagandă revărsarea de furie a Ucrainei și a Occidentului în legătură cu bombardarea unei maternități din Mariupol.

Lavrov: ”Propaganda legată de bombardarea spitalului din Mariupol e patetică” | 3 civili au murit în urma bombardamentelor, printre care și un copil
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    10 Mar 2022   •   16:36

Serghei Lavrov a spus că „nu este prima dată când vedem strigăte jalnice cu privire la așa-zisele atrocități comise de armata rusă”, potrivit unui traducător BBC, înainte de a condamna presa occidentală pentru că este prea „emotivă”.

Aliatul convins al lui Vladimir Putin a folosit și o conferință de presă în Turcia, unde a purtat discuții cu omologul său ucrainean,Dmitro Kuleba, pentru a susține că nu erau pacienți la spital când a avut loc atacul.

Asta în ciuda faptului că viceprimarul orașului a spus că trei persoane au murit, inclusiv un copil de șase ani, iar alte 17 au fost rănite.

Pe de altă parte, cu câteva ore înainte ca maternitatea și spitalul de copii din Mariupol să fie bombardat, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a acuzat Ucraina că a stabilit poziții de luptă în spital.

Zakharova a spus că „la Mariupol, batalioanele naționale ucrainene, după ce au expulzat personalul și pacienții din maternitate, au echipat poziții de luptă în acesta”.

Ea a continuat susținând că au existat „numeroase videoclipuri care infirmă falsurile ucrainene, confirmând că crimele Kievului împotriva cetățenilor săi sunt din abundență în domeniul public”.

Videoclipul de la spital după bombardament a arătat în mod clar că acolo erau atât pacienți, cât și personal, inclusiv femei gravide care au fost evacuate din spital.

 

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close