Antena 3 CNN Externe Un lider taliban, pentru care SUA oferă o recompensă de 5 milioane de dolari, s-a întors în Kabul

Un lider taliban, pentru care SUA oferă o recompensă de 5 milioane de dolari, s-a întors în Kabul

Un lider taliban căutat de Statele Unite ale Americii și Organizația Națiunilor Unite a fost fotografiat în capitala afgană Kabul, înaintea discuțiilor privind formarea unui nou guvern, relatează BBC.

Un lider taliban, pentru care SUA oferă o recompensă de 5 milioane de dolari, s-a întors în Kabul
Sursa foto: Daily Mail
de Alin Tarnovschi    |    21 Aug 2021   •   19:18

Khalil Haqqani, care face parte din rețeaua Haqqani, unul dintre cei mai duri talibani, a fost fotografiat vineri în mijlocul mulțimii din capitala afgană, Kabul.

El era flancat de bărbați înarmați îmbrăcați în uniforme militare.

Fotografiile îl arată pe Khalil Haqqani într-o moschee adresându-se credincioșilor.

SUA oferă o recopensă de 5 milioane de dolar pentru prinderea lui Khalil Haqqani, notează Mediafax.

Situaţia din Afganistan s-a deteriorat rapid, după venirea talibanilor la putere. În ultimele zile, oamenii disperaţi din Afganistan au apărut pe primele pagini ale ziarelor din întreaga lume şi pe toate televiziunile din lume, după ce afganii de rând s-au aşteptat la o răzbunare din partea talibanilor.

Şefii principalelor agenţii ONU au lansat joi un apel comunităţii internaţionale să sprijine financiar operaţiunile de asistenţă umanitară în Afganistan, prin care să fie ajutate 16 milioane de persoane.

Directorul al PAM pentru regiunea Afganistanului, Mary-Ellen McGroarty, a declarat agenției AFP, că situația este deja „gravă”, dar analiza organizației indică faptul că aproximativ 14 milioane de persoane sunt expuse riscului de malnutriție.

Printre ele se numără și două milioane de copii.

“Deoarece conflictul a escaladat în întreaga țară, fermierii nu sunt în stare să recolteze culturile și își prăăsesc casele”, a adăugat Mary-Ellen McGroarty.

La începutul acestui an, jumătate din populaţia afgană – printre care peste 4 milioane de femei şi aproape 10 milioane de copii – aveau deja nevoie de un sprijin umanitar, iar jumătate dintre copiii mai mici de 5 ani sufereau de malnutriţie.

×
Subiecte în articol: Afganistan Kabul SUA
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close