Antena 3 CNN Externe Liderii B9, decizii cruciale pentru susţinerea Ucrainei la un an de război | Corespondenţă Sabrina Preda şi Sergiu Cora, de la Varşovia

Liderii B9, decizii cruciale pentru susţinerea Ucrainei la un an de război | Corespondenţă Sabrina Preda şi Sergiu Cora, de la Varşovia

Discuţii crucială astăzi la Varșovia. Klaus Iohannis se va întâlni cu Joe Biden și Jens Stoltenberg, la reuniunea extraordinară a liderilor B9, iar lucrul acesta se întâmplă la un an de la începutul războiului din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Feb 2023   •   11:23

La Varşovia vor fi astăzi discuții extrem de importante despre ajutorul acordat Ucrainei, dar și despre modalitățile de sancționare a Rusiei pentru crimele de război comise. Este un moment crucial și pentru Republica Moldova, care se confruntă cu provocări crescute de securitate

Deciziile vor fi cu atât mai interesante după apariția surpriză a Maiei Sandu, chiar ieri la discursului Joe Biden, în primul rând lângă președintele Duda.

Nu întâmplătoare a fost această apariție a președintelui Republicii Moldova. Joe Biden a invitat mulțimea s-o aplaude pe ea, să aplaude Republica Moldova. Și miza discuțiilor de astăzi este cu atât mai ridicată cu acea apariție de aseară.

Securitatea flancului estic trebuie menținută, mai ales că ofensiva rușilor din Ucraina este în plină desfășurare. Şi chiar după acuzațiile Maiei Sandu, cum că Vladimir Putin încearcă să destabilizeze guvernul, puterea din Republica Moldova. 

În următoarele câteva ore, mai exact la ora 15 ora României, președintele Klaus Iohannis se va întâlni în palatul prezidențial cu președintele Andrzej Duda, dar și cu Joe Biden și cu președintele Republicii Sovace.

Discuțiile merg pe două paliere. Pe de o parte, consolidarea securității în domeniul militar al Flancului Estic, dar și sancțiuni, pentru că inclusiv președintele Biden anunța un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei.

Vom vedea cum va răspunde Vladimir Putin, pentru că, după cum bine știm, a ținut un discurs ieri înaintea liderului de la Casa Albă. Vom vedea care vor fi și reacțiile acestuia, pentru că, după cum ne-am obișnuit pe parcursul războiului, ori de câte ori vorbește un lider important, Rusia reacționează, iar Vladimir Putin ar trebui să își facă astăzi apariția într-un fel spectaculos, probabil, după ce a văzut aici, în Varșovia.

După întâlnirea de astăzi dintre președintele României și președintele SUA, Joe Biden, vor fi și declarații de presă. Le veți vedea la Antena3 CNN. 

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close