Antena 3 CNN Externe Liderul libian Muammar Gaddafi, ucis pe internet

Liderul libian Muammar Gaddafi, ucis pe internet

Liderul libian Muammar Gaddafi, ucis pe internet
Sursa foto: Foto: disclose.tv
de M.Z.    |    26 Aug 2011   •   13:58

Fotografii cu cadavrul liderului libian Muammar Gaddafi au început să circule pe internet, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul teroristului numărul 1 de pe planetă, Osama bin Laden. Pe site-ul disclose.tv, se menţionează că imaginile sunt trucate. Una dintre cele mai reprezentative fotografii îl înfăţişează pe colonelul Gaddafi aflat pe podea, într-o baltă de sânge.

Potrivit sursei menţionate, imaginea este un fals evident, mai ales dacă facem o comparaţie între fotografia cu bin Laden şi cea cu Muammar Gaddafi.

Ambii sunt îmbrăcaţi într-o cămaşă albă, au o mână pe piept, iar în dreptul umărului se văd nişte cabluri negre şi un obiect de culoare verde. Potrivit sursei citate, acela este, de fapt, un pistol cu apă.

"Pistolul e verde strălucitor, sângele e roşu închis, iar omul purta o cămaşă albă şi avea părul negru", se arată pe site-ul amintit, cu menţiunea că aceste lucruri sunt uşor de prelucrat în programul Photoshop.

În prezent, nu există nici o informaţie potrivit căreia Gaddafi nu ar mai fi în viaţă. Recent, rebelii din Libia au pus un preţ de două milioane de dinari (1,2 milioane de euro) pe capul liderului Muammar Gaddafi, mort sau viu, după cum a anunţat şeful Consiliului Naţional de Tranziţie (NTC), potrivit Al Arabiya.

Întâmplător sau nu, imaginile disponibile pe un site-ul disclose.tv sunt postate luni, 22 august, atunci când rebelii libieni au pătruns în Capitala Tripoli.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close