Antena 3 CNN Externe Lovitură pentru străinii care tranzitează Germania. Taxa pe care o vor plăti toți șoferii care vin din alte țări

Lovitură pentru străinii care tranzitează Germania. Taxa pe care o vor plăti toți șoferii care vin din alte țări

Lovitură pentru străinii care tranzitează Germania. Taxa pe care o vor plăti toți șoferii care vin din alte țări
Sursa foto: Foto: pixabay.com
26 Ian 2017   •   21:50

Cabinetul german a aprobat miercuri planurile referitoare la introducerea unei taxe pe autostrăzi pentru autoturisme, după ce a soluţionat o dispută cu Comisia Europeană care s-a arătat îngrijorată că noua taxă este discriminatorie pentru şoferii străini, scrie Agerpres.

Conform noilor planuri, Germania va introduce o taxă pe autostrăzi pentru autoturismele înmatriculate în străinătate iar nivelul taxei va varia în funcţie de criteriile de mediu astfel că autoturismele care poluează mai puţin vor plăti o taxă mai mică. Nivelul maxim al taxei pentru un vehicul înmatriculat în străinătate va fi de 130 de euro pe an. Vehiculele înregistrate în Germania vor plăti şi ele această taxă care va putea fi însă dedusă din taxa anuală pe autovehicul, astfel că şoferii străini vor fi, efectiv, singurii care vor plăti noua taxă.

Ministrul german al Transporturilor, Alexander Dobrindt, a subliniat că noul sistem reprezintă o modificare majoră deoarece transferă povara pentru finanţarea drumurilor pe utilizatori. "Pentru şoferii germani nu vor fi costuri suplimentare. De asemenea, cei care au un vehicul prietenos cu mediul vor plăti mai puţin", a spus Dobrindt.

De la Bruxelles, Comisia Europeană a precizat că planurile originale, aprobate de Parlamentul german în 2015, erau discriminatorii şi violau legislaţia UE însă cele două părţi au ajuns la un punct de vedere comun luna trecută.

Noua taxă, care a fost solicitată de aliaţii conservatori din Bavaria ai cancelarului Angela Merkel, va intra în vigoare după alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie.

×
Subiecte în articol: Germania
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close