Antena 3 CNN Externe Lumea pierde lupta cu diabetul. Numărul bolnavilor de diabet la nivel mondial a atins un nou record

Lumea pierde lupta cu diabetul. Numărul bolnavilor de diabet la nivel mondial a atins un nou record

Lumea pierde lupta cu diabetul. Numărul bolnavilor de diabet la nivel mondial a atins un nou record
Sursa foto: Foto: futurity.org
de S.T.    |    14 Noi 2013   •   13:37

Lumea pierde lupta cu diabetul, în contextul în care numărul estimativ al bolnavilor a atins în acest an un nou record: 382 milioane, au atenţionat experţi în medicină, citaţi de Reuters.

Majoritatea bolnavilor suferă de diabet de tip 2-legat de obezitate şi lipsa mişcării- şi boala se răspândește, pentru că tot mai mulţi oameni adoptă un stil de viaţă occidental şi urban.

Ultimele date furnizate de Federaţia Internaţională pentru Diabet arată că, la nivel mondial, incidenţa bolii în rândul adulţilor este de 8,4% şi că în 2012 existau 371 de milioane de cazuri. Organizaţia apreciază că, până în 2035, numărul cazurilor va creşte cu 55%, ajungând la 592 milioane.

"Lupta dusă pentru a proteja oamenii de diabet şi de complicaţiile sale este pe cale de a fi pierdută", spune federaţia.

Diabetul duce la complicaţii grave pentru sănătate, cum ar fi tulburări de vedere, afecţiuni ale rinichilor şi inimii. Netratat, poate duce la moarte prematură.

Potrivit Federaţiei Internaţionale pentru Diabet, anual, se înregistrează în prezent 5,1 milioane de decese din cauza acestei boli, adică unul la şase secunde.


×
Subiecte în articol: diabet obezitate
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close