Antena 3 CNN Externe Maia Sandu, după discuția cu Emmanuel Macron: ”Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE”

Maia Sandu, după discuția cu Emmanuel Macron: ”Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE”

Maia Sandu, aflată joi la Paris, unde s-a întâlnit cu președintele Emmanuel Macron, susține că Republica Moldova contează pe sprijinul Franței pentru primirea statului de țară candidată la UE.

Maia Sandu, după discuția cu Emmanuel Macron: ”Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE”
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    19 Mai 2022   •   21:40

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu spune că a discutat cu Emmanuel Macron despre situația de securitate din regiune în contextul războiului din Ucraina.

„I-am mulțumit liderului de la Élysée pentru susținerea oferită de Franța în gestionarea fluxului de refugiați și pentru crearea Platformei de sprijin pentru Moldova, care să ajute țara noastră să depășească urmările războiului din Ucraina, ale inflației și ale crizei energetice, și să continue reformele inițiate”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

Cei doi președinți au vorbit și despre proiectele bilaterale lansate în ultimul an.

„Apreciem cooperarea pentru identificarea și confiscarea activelor furate din Moldova. Salutăm deschiderea biroului Agenției Franceze pentru Dezvoltare la Chișinău, care va avea loc în curând.

Agenția va sprijini proiecte importante în domeniul energetic și cel al irigării, al împăduririi sau al aprovizionării cu apă și canalizare. Un alt proiect este modernizarea căii ferate pe tronsonul Chișinău-Ungheni, care va permite conectarea la rețeaua feroviară europeană. Vrem să consolidăm dialogul dinamic cu Franța, în beneficiul cetățenilor noștri, și în cel de-al doilea mandat al domnului Președinte Macron”, mai arată Maia Sandu, potrivit Mediafax.

Conform acesteia, s-a discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova, în contextul cererii de aderare la UE.

„Contăm pe sprijinul Parisului pentru ca Republica Moldova să primească statutul de țară candidată la UE. Acest gest va semnaliza societății noastre și autorităților că eforturile de modernizare a Moldovei după model european vor fi susținute”, a mai arătat președintele Republicii Moldova.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close