Antena 3 CNN Externe Mama unui român ucis în Italia, în greva foamei. Pedeapsa criminalilor a fost înjumătăţită

Mama unui român ucis în Italia, în greva foamei. Pedeapsa criminalilor a fost înjumătăţită

Mama unui român ucis în Italia, în greva foamei. Pedeapsa criminalilor a fost înjumătăţită
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    06 Noi 2011   •   21:27

Mama unui român ucis în Italia spune că intră de luni în greva foamei. Elena Ignat este disperată pentru că un tribunal din Torino a redus la jumătate pedeapsa criminalilor. Fiul ei de 15 ani a fost ucis în bătaie anul trecut, pentru că a refuzat să le dea agresorilor o ţigară.

George Cristian Munteanu a fost ucis în bătaie pe 30 ianuarie 2010. Avea doar 15 ani şi era elev la un liceu din Torino, pentru că acolo se stabilise familia lui. Viaţa lui a valorat cât o ţigară pentru cei doi agresori. Criminalii, tot români, au primit 30 şi 12 ani de închisoare, după un proces urmărit cu sufletul la gură de familia lui George, dar şi de colegii de şcoală. Acum, la nici un an de la verdictul iniţial, un tribunal din Torino a redus pedepsele agresorilor la jumătate.

Românca e decisă să meargă până în pânzele albe şi vrea ca ucigaşii copilului ei să plătească. Ea se va aşeza luni în faţa tribunalului din Milano şi e decisă să rămână acolo până i se va face dreptate fiului ei.

Potrivit autopsiei, băiatul a fost mai întâi bătut şi apoi înjunghiat de două ori în piept şi o dată în gât. În memoria lui, autorităţile torineze au decis ca parcul în care a fost ucis să se numească Cristian Munteanu.

×
Subiecte în articol: romanca mama baiat ucis agresori tigara
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close