Antena 3 Externe Maria Grapini, critici dure la adresa lui Emmanuel Macron

Maria Grapini, critici dure la adresa lui Emmanuel Macron

04 Mai 2018   •   13:53
Maria Grapini, critici dure la adresa lui Emmanuel Macron

Europarlamentarul Maria Grapini l-a mustrat pe președintele Franței, Emmanuel Macron, în fața plenului Parlamentului European de la Strasbourg.

Grapini l-a criticat pe șeful statului francez pentru ideile despre viitorul Europei și al blocului comunitar.

Președintele de la Paris a spus în repretate rânduri că țara sa și Germania ar trebui ”să fie o putere peste celelalte state”.

„Domnule preşedinte Macron sunteţi proeropean sunt şi eu proeropeană şi vă felicit pentru ceea ce aţi spus aici. Însă aş vrea să-mi răspundeţi într-un lucru, poate clarificaţi. Sunt de acord cu dumneavoastră că trebuie să nu avem o democraţie autoritară, ci să avem autoritatea democraţiei. E foarte important acest lucru. Însă nu credeţi că declaraţiile dumneavoastră legate de faptul că Franţa şi Germania trebuie să fie nucleul dur şi să conducă şi aceasta are o aroganţă de a fi o putere peste celelalte state, nu duce la euro-scepticism? Cum să convingem noi cetăţenii din ţara mea, din România, că sunt egali la masa negocierilor dacă dumneavoastră aţi declarat că vreţi o Europă cu 2 viteze, că vreţi să fie două state mai state decât celelalte? Cum să facem să reformăm Europa, despre care dumeavoastră aţi vorbit, dacă vreţi această discrepanţă între statele membre? Vă mulţumesc!”, i-a spus Maria Grapini lui Macron.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Mediafax
×
Parteneri
x close