Antena 3 CNN Externe Marine Le Pen a rămas fără imunitate în Parlamentul European. E anchetată într-un nou dosar

Marine Le Pen a rămas fără imunitate în Parlamentul European. E anchetată într-un nou dosar

Marine Le Pen a rămas fără imunitate în Parlamentul European. E anchetată într-un nou dosar
Sursa foto: Foto: Facebook / Marine Le Pen
de S.T.    |    15 Iun 2017   •   20:42

Parlamentul European a ridicat joi imunitatea liderei de extremă-dreapta Marine Le Pen, învinsă în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de Emmanuel Macron, la cererea justiţiei franceze, într-un caz de defăimare, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Marine Le Pen, preşedinta Frontului Naţional, este acuzată de defăimare de către primarul de dreapta al oraşului Nisa, Christian Estrosi. Ea a afirmat în mai 2015 că el finanţează Uniunea Organizaţiilor Islamice din Franţa (UOIF, în prezent redenumită 'Musulmani de Franţa'), care adună 250 de asociaţii şi promovează un islam conservator, printr-o chirie foarte mică pentru o moschee.

La întrebarea unui jurnalist - 'Estrosi, complice al jihadiştilor?', Marine Le Pen a răspuns: "Când ajuţi fundamentalismul islamist să se instaleze, să îşi răspândească ideile, să facă recrutări (...), moral, da, eşti puţin complice".

Această procedură nu are nicio legătură cu o altă cerere de ridicare a imunităţii parlamentare pentru Marine Le Pen, transmisă de asemenea Parlamentului European de justiţia franceză, dar care vizează de această dată ancheta privind caracterul potenţial fictiv al angajărilor unor asistenţi parlamentari europeni ai FN. Această cerere este în curs de analiză, conform procedurii obişnuite.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close