Antena 3 CNN Externe Mesaj de 8 martie către bărbaţii ucraineni care au fugit din calea războiului: "Vom câştiga şi fără voi"

Mesaj de 8 martie către bărbaţii ucraineni care au fugit din calea războiului: "Vom câştiga şi fără voi"

De 8 martie, una din multele femei curajoase ale Ucrainei a transmis un mesaj către toţi bărbaţii care au ales să părăsească ţara în loc să lupte.

Mesaj de 8 martie către bărbaţii ucraineni care au fugit din calea războiului: "Vom câştiga şi fără voi"
Sursa foto: Twitter
de Dana Musceleanu    |    08 Mar 2022   •   15:51

Maria Chorna, şefa regiunii Kirovohrad le-a transmis de Ziua Femeii un mesaj bărbaţilor care au fugit de război: "Vom câştiga şi fără voi". 

Într-o postare pe contul său de facebook, aceasta îşi exprimă speranţa că femeile curajoase ale Ucrainei vor putea suplini prin curajul şi dedicarea lor, laşitatea bărbaţilor care au fugit în loc să ia arma în mână. 

Aproximativ 15% dintre soldații armatei convenţionale a Ucrainei sunt femei, a anunţat ministerul de Externe de la Kiev, într-o postare de 8 martie.

„Conform ultimului sondaj, mai mult de 15% din forțele convenționale ale armatei Ucrainei erau reprezentate de femei. Numărul celor care apără acum Ucraina sub diverse forme e imposibil de calculat”, a scris Ministerul de Externe Ucrainean.

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a transmis și ea, de 8 martie, un mesaj pentru femeile din Ucraina: ”(Ele) Apără libertatea. Luptă în prima linie. Îi protejează pe cei dragi. Uniunea Europeană este alături de voi.”

Deşi au fost bărbaţi care au dat bir cu fugiţii, peste 60.000 de ucraineni din diaspora au ales totuşi să se întoarcă în ţară pentru a se înrola. 

Ministrul Apărării Oleksii Reznikov a anunțat sâmbătă pe Twitter că 66.224 de oameni au revenit în Ucraina să lupte împotriva rușilor.

„Atât de mulți oameni s-au întors din străinătate în acest moment pentru a-și apăra Țara de hoardă. Acestea sunt încă 12 brigăzi combatante și motivate! Ucraineni, noi suntem invincibili”, a scris Oleksii Reznikov pe rețeaua de socializare.

×
Subiecte în articol: 8 martie Ucraina
Parteneri
Cod Galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. 17 județe vizate
x close