Antena 3 CNN Externe Un magnat rus a fost găsit mort în garajul vilei sale, în Marea Britanie

Un magnat rus a fost găsit mort în garajul vilei sale, în Marea Britanie

Mihail Watford, un om de afaceri rus, a fost găsit spânzurat pe proprietatea sa.

Un magnat rus a fost găsit mort în garajul vilei sale, în Marea Britanie
Sursa foto: Twitter
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Mar 2022   •   13:10

Născut în Ucraina pe vremea URSS, acest bărbat avea 66 de ani, era căsătorit și tatăl a trei copii.

El și-a dobândit averea din afaceri cu petrol și gaze, notează presa din Regatul Unit.

Un grădinar este cel care a găsit cadavrul lui Watford, luni, în jurul prânzului, pe proprietatea din Wentworth aparținând celui decedat și situată în comitatul Surrey.

Daily Mail relata, joi, că poliția britanică nu tratează decesul lui Watford ca fiind suspect, altfel spus, nu consideră că moartea acestuia a survenit ca urmare a unei infracțiuni.

"Am fost chemați luni, în jurul prânzului, după descoperirea cadavrului unui bărbat. A fost chemată o ambulanță, însă persoana a fost declarată decedată la fața locului.

A fost deschisă o anchetă pentru a elucida cauza decesului, însă nu considerăm că e vorba împrejurări suspecte", a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Surrey.

Cadavrul omului de afaceri a fost găsit în ziua în care premierul britanic anunța noi sancțiuni pentru oligarhii ruși

Vestea morții lui Watford a apărut în ziua în care premierul britanic Boris Johnson a declarat în Camera Comunelor că autoritățile urmează să publice o listă completă a persoanelor asociate cu regimul lui Vladimir Putin, dintre care multe vor fi sancționate.

Omul de afaceri nu se afla printre cei deja sancționați de guvernul de la Londra.

Marți, la o zi după deces, soția lui Watford a postat pe rețelele de socializare o fotografie în care apare sărutându-și soțul pe proprietatea lor. 

Potrivit unei surse apropiate familiei, bărbatul era bulversat de invazia declanșată de Rusia în Ucraina în data de 24 februarie iar momentul decesului lui Watford, în perspectiva evenimentelor din ultima, nu poate fi o coincidență.

O altă sursă apropiată familiei a arătat că acest incident ridică întrebări, în contextul în care alți cetățeni ruși au decedat în condiții suspecte în Marea Britanie. 

Mihail Watford s-a născut în 1955, în Ucraina sovietică, numele primit la naștere fiind Mihail Tolstoșeia.

El și-a schimbat numele când s-a mutat în Marea Britanie.

Presa din Regat notează că omul de afaceri a cumpărat mai multe locuințe în centrul Londrei, un conac de 18 milioane de lire în Virginia Water și, cel mai recent, mai multe proprietăți în Wentworth.

×
Subiecte în articol: Mihail Watford decs Anglia
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close