Antena 3 CNN Externe Ministerul Turismului umflă preţul mochetelor din planul de achiziţii pe 2009

Ministerul Turismului umflă preţul mochetelor din planul de achiziţii pe 2009

Ministerul Turismului umflă preţul mochetelor din planul de achiziţii pe 2009
Sursa foto: elena udrea
27 Iul 2009   •   08:21

Banul public este cheltuit la discreţie de către miniştrii PD-L. O demonstrează planul de achiziţii pe anul curent de la ministerul Turismului, pe modelul Ridzi. Sutele de mii de euro alocate cu generozitate pentru consumabile sau materiale de protocol au ridicat deja mai multe semne de întrebare în cazul ministrului Elena Udrea, scrie Jurnalul Naţional. De altfel, cazul Udrea va intra în curând în vizorul aleşilor. Solicitarea pentru înfiinţarea unei comisii parlamemtare de anchetă pe modelul Ridzi este depusă luni.

Suspiciunile în cazul planului de achiziţii publice al Ministerului Turismului există până şi în cazul cursului la care se fac calculele ( 4,5 euro în prezent, de la un curs iniţial de 4,2 lei în luna aprilie). Cât despre cheltuieli, sumele exrbitante prevăzute pentru achiziţii mai mult sau mai puţin utile sar în ochi de la prima vedere. De la echipamenmte de birotică şi mobilier, până la serviciile de telefonie sau cele juridice, toate cheltuielile prevăzute au ceva în comun: sumele exorbitante alocate ,dar şi preţuri cu mult umflate faţă de cele de pe piaţă, potrivit Jurnalul Naţional.

Faimoasele mochete, perdele,draperii şi jaluzele verticale, de pildă, sunt incluse în mai multe capitole ale planului, cu bugete ce pornesc de la 40 de mii de lei, pentru ca apoi să sară de 360 de mii de lei. Exemplele nu se opresc aici. Zeci de mii de lei sunt prevăzuţi pentru echipamentele de birotică, mobilier, dar şi pentru materiale de curăţenie.

Un calcul simpu demonstrează, însă, că banii alocaţi depăşesc cu mult necesităţile curente ale instituţiei, ba chair ar ajunge să acopere cheltuluielile pe mandatul viitor. De sume generoase beneficiază şi firmele de avocatură cărora ministerul le plăteşte lunar zeci de mii de euro, în condiţiile în care din organigrama instituţiei nu lipseşte nicio Direcţie juridică.

La fel de multe semne de întrebare există şi când vine vorba despre sumele alocate pentru serviciile de telefonie sau pentru reînnnoirea parcului auto, mai scrie Jurnaliul Naţional.

Antena3

×
Subiecte în articol: Elena Udrea ministerul turismului
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close