Antena 3 CNN Externe Ministerul Turismului vrea să amendeze hotelierii care nu deschid hotelurile la timp pentru sezon

Ministerul Turismului vrea să amendeze hotelierii care nu deschid hotelurile la timp pentru sezon

Ministerul Turismului vrea să amendeze hotelierii care nu deschid hotelurile la timp pentru sezon
Sursa foto: hotel litoral
12 Iun 2009   •   08:01

Spectacolele în aer liber, emisiunile TV şi filmele vizionate în teatrele de vară sau în corturi amplasate pe plajă vor putea fi organizate între orele 1 noaptea şi 8 dimineaţa, dacă sunt respectate limitele maxime de zgomot prevăzute în legislaţia actuală, potrivit unei hotărâri de guvern.

Ministrul Turismului, Elena Udrea , a anunţat, miercuri, la finalul şedinţei Guvernului, că astfel de activităţi nu pot avea loc decât cu respectarea prevederii legale în vigoare care interzice orice tip de activitate care depăşeşte normele legale în ceea ce priveşte nivelul de zgomot.

"Am unit cele două articole, astfel că activităţile de acest tip - spectacolele în aer liber, emisiunile TV, filmele care se pot viziona în teatre de vară, în corturi amplasate pe plajă- se pot desfăşura şi între 1 noaptea şi 8 dimineaţa, dacă respectă limitele maxime de zgomot admise, aşa cum sunt prevăzute în legislaţia actuală. Măsura este menită să încurajeze activităţile de divertisment şi agrement în staţiunile turistice şi, în acelaşi timp, suntem cu toţii obligaţi să respectăm condiţiile legale cu privire la limitele de zgomot admise în acest moment", a spus ministrul Turismului.

În plus, Ministerul Turismului doreşte ca hotelierii de pe litoral să fie amendaţi dacă nu vor deschide hotelurile la timp. ?Operatorii economici, proprietari sau administratorii de structuri de primire turistică de pe litoralul românesc au obligaţia să asigure funcţionarea structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare şi a celor de alimentaţie publică pe toată perioada sezonului turistic estival, respectiv în perioada 1 mai-30 septembrie a fiecărui an?. Hotelierii care vor deschide mai târziu vor plăti: 10.000 de lei dacă unităţile nu sunt deschise până pe 15 mai, 30.000 de lei în cazul celor care nu şi-au deschis porţile până la 1 iunie, 40.000 de lei pentru cele care nu au fost deschise până la 15 iunie.
De asemenea, se obligă comercianţii să asigure fără întrerupere apă caldă în grupurile sanitare şi o temperatură de minimum 18 grade în camere şi locurile în care se serveşte masa. De asemenea, hotelurile trebuie să fie curate, iar faţadele trebuie să fie zugrăvite şi bine întreţinute.

Hotărârea de guvern prevede de asemenea că proprietarii structurilor de primire turistice nu mai sunt obligaţi să înnoiască certificatele de clasificare la fiecare trei ani.

Proprietarii de structuri de primire turistice vor fi clasificaţi o singură dată , iar ulterior certificatul de clasificare poate fi retras sau structura de primire poate fi declasificată în condiţiile în care la sesizare sau la un control din oficiu din partea reprezentanţilor Ministerului Turismului se constată că nu mai sunt respectate criteriile şi condiţiile care au stat iniţial la baza acordării respectivului certificat de clasificare.

Termenul până la care aceştia îşi pot depune cererile de obţinere a acestor certificate a fost redus de la 60 la 30 de zile.

"Având în vedere că numărul de angajaţi ai Ministerului Turismului, de la departamentul de avizare şi control, a crescut, ne-am gândit că termenul de 30 de zile este suficient să soluţionăm o cerere de clasificare venită din partea proprietarilor de structuri de primire turistică", a arătat Udrea.

Actul normativ stabileşte totodată obligaţia propietarilor de structuri de primire turistice de pe litoral să deschidă şi să ţină deschise aceste structuri pe toată perioada sezonului estival, care, conform legislaţiei, începe la 1 mai şi se termină la 30 septembrie.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close