Antena 3 CNN Externe Miniştrii de Finanţe din zona euro susţin formarea rapidă a unui nou guvern în Grecia

Miniştrii de Finanţe din zona euro susţin formarea rapidă a unui nou guvern în Grecia

Miniştrii de Finanţe din zona euro susţin formarea rapidă a unui nou guvern în Grecia
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    18 Iun 2012   •   12:10

Miniştrii de Finanţe din zona euro susţin ca Grecia să aleagă rapid un nou guvern care să pună în aplicare reformele promise în schimbul ajutorului financiar.

Forumul "Eurogrupului aşteapă formarea rapidă a unui nou guvern grec care să pună în aplicare programul la care Grecia şi zona euro s-au angajat la începutul anului", arată un comunicat publicat duminică seară, după primele rezultate ale alegerilor parlamentare din statul elen care arată că dreapta conservatoare este în măsură să formeze guvernul de coaliţie pro-euro, potrivit AFP.

Noua Democraţie (dreapta) se află pe primul loc în alegerile legislative de duminică din Grecia, dar fără majoritate, obţinând doar 29,66%, respectiv 129 de locuri în Parlament din cele 300.

Dreapta este urmată de Syriza (stânga radicală) cu 26,89% din voturi şi 71 de mandate, iar Pasok (socialişti), după numărarea a 99,84% din voturi, au 12,28%, respectiv 31 de mandate.

Pe locul al patrulea se află Grecii Independenţi (dreapta naţionalistă) cu 7,51% din voturi şi 20 de mandate, urmaţi de Zori de Aur (neonazişti), cu 6,92% şi 18 locuri în Parlament.

Alte două partide care au depăşit pragul electoral sunt Stânga Democratică (Dimar) cu 6,25% din voturi şi 17 mandate şi KKE (comunişti), cu 4,5% şi, respectiv, 12 mandate.



×
Subiecte în articol: Grecia alegeri parlamentare zona euro
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close